Sárvár: új fasort telepítenek a belvárosba

Sárvár főutcájának számító Rákóczi utcában a napokban kivágták a régi fákat, helyükre új fasort telepítenek.

Erős D. Zoltán

Megújul Sárváron a főtértől a fürdőig vezető útszakasz. A több mint 300 millió forintos fejlesztéshez csaknem 236 millió forintos uniós támogatással valósul meg.

A munkálatok már tavaly megkezdődtek s most egy újabb szakaszba értek. A napokban kivágták a Rákóczi úton a fákat. Kondora István polgármester elmondta, hogy ez része a projektnek. Helyébe ugyanis a postától indulva, egészen a fürdőig egy látványos, egységes fasort telepítenek. A kivágott fák egy része már beteg volt, de a többi sem volt éppen dísze a városnak, hiszen az út közelsége miatt rendszerint annyira vissza kellett vágni, hogy nem volt szép koronájuk.

Már állnak a főtérihez  hasonló kandeláberek, de dolgoznak a Várparkban is. Az elkövetkező időszak feladata lesz egyebek mellett az érintett szakaszokon a járdák, valamint a zöldterületek felújítása is. Várhatóan június közepére befejeződnek a munkálatok.    

A fejlesztéssel a múlt és a jövő szimbolikus értékű helyszíneit kapcsolják össze a fürdővároshoz méltó módon. Ennek eredményeként a város életében meghatározó műemléki környezet, a közigazgatási központ és a turisztikai terület hangulatos térbeli összeköttetése is megvalósul. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!