Bulvár-celeb

2024.05.11. 07:05

Nagy dobásra készül ma a 85 éves Korda György

Az ünnepelt koncerttel és lemezzel, a Magyar Posta bélyeggel teszi fel a koronát a fantasztikus évfordulóra.

MW

Korda György és Balázs Klári

Forrás: Bors

Korda György, minden idők egyik legikonikusabb magyar énekese az elmúlt évtizedekben rengeteg slágerrel ajándékozta meg a közönséget. 85 évesen is töretlen a sikere, sőt, akkora örömmel fogadják őt és feleségét, Balázs Klárit a fellépéseiken, hogy talán most értek el a pályafutásuk csúcsára.

Korda György születésének 85. évfordulója alkalmából Balázs Klárival  Korda 85 - Fiatalság & Bolondság Születésnapi Koncertshow címmel május 11-én, szombaton óriási koncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában.

Munkásságuk tiszteletére nem kármilyen ajándékkal kedvekedett a Magyar Posta: tematikus személyes bélyeget bocsátanak forgalomba a művész házaspár arcképével - írja a Bors.

 A rajongók minden bizonnyal lecsapnak rá. Így néz ki:

Mint az MTI is hírül adta, ismét megjelennek Korda György és Balázs Klári legjobb dalai. A Korda 85 című vinyl szombattól, a házaspár arénabeli koncertjének napjától érhető el. 

A lemez A oldalára régi slágerek remixei (Jolly Joker, Reptér) és újra rögzített változatai kerültek, a B oldalon a legnagyobb Korda-slágerek (például a Lady Carneval, a Lady N, a Mamma Maria) szerepelnek. A lemezen a Fiatalság bolondság című dalban Pixa, a Virágeső című számban Dj Junior működött közre. 

Korda György 66 éve, Balázs Klári 46 éve énekel, több mint négy évtizede szerepelnek együtt a színpadon. A házaspárt az elmúlt évek egyik legnagyobb slágere, az újjászületett Reptér tette a fiatal korosztály körében is népszerűvé. 

Korda György először 1958-ban lépett színpadra, első sikerét a Szeretni kell című dallal érte el. A hatvanas évektől az ország egyik legnépszerűbb énekese, minden lemeze aranylemez lett, eladásai túllépték a négymillió példányt. Korda György és Balázs Klári 2023-ban Fonogram-életműdíjat kapott.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában