Labdarúgó NB I

2024.04.28. 20:22

A Ferencváros nyerte az MTK elleni örökrangadót

A már bajnok és kupadöntős Ferencváros 2-1-re győzött az MTK Budapest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

MW

Edgar Szevikjan, a Ferencváros (j) és Antonov Nemanja, az MTK játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában játszott MTK Budapest - Ferencvárosi TC mérkőzésen a Hidegkuti Nándor Stadionban 2024. április 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

A Ferencváros mezőnyfölényével indult a találkozó, melyen a kivonuláskor az MTK játékosai sorfalat álltak a sorozatban hatodszor bajnok riválisnak. A zöld-fehérek hiába birtokolták jóval többet a labdát, helyzetük nem volt, csak Katona lövése okozott némi izgalmat a hazai kapunál. Szűk félóra után némi szerencsével került előnybe a Ferencváros, mert bár Lisztes remekül cselezte magát tisztára a bal oldalon, beadása után Kodro a labda mellé fejelt, azonban a válláról mégis az MTK kapujába pattant a játékszer. A vendégek nem sokáig örülhettek, mert Németh Krisztián azonnal válaszolt a túloldalon. Ezt követően ismét nagy mezőnyfölényben futballozott az FTC, amely közvetlenül a szünet előtt a nagy kedvvel játszó Lisztes találatával ismét előnybe került. 

A második félidő nagy ferencvárosi helyzettel indult, de Szevikjan kiugrásánál Demjén védett nagyot. Ezt követően hiába játszott továbbra is fölényben az FTC, az MTK védelme stabilnak bizonyult, így nem sok helyzet alakult ki. Igazából az utolsó tíz percre élénkült meg az összecsapás, mindkét fél megszerezhette volna a számára fontos gólt, de a Ferencváros nem tudta lezárni a meccset és az MTK sem tudott egyenlíteni, mert mindkét kapus remek védésekkel akadályozta meg a gólt, így végül minimális különbséggel a zöld-fehérek nyerték meg az idény utolsó örökrangadóját. 

OTP Bank Liga, 30. forduló: 

MTK Budapest-Ferencvárosi TC 1-2 (1-2) 

Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Csonka 

gólszerzők: Németh K. (31.), illetve Lisztes (45+3.) Kodro (27.) 

sárga lap: Kocsis G. (45.), Kata (45+1.), Németh K. (45+3.), Antonov (72.) 

MTK Budapest: 

Demjén - Hej (Kovács M., 81.), Kádár, Kocsis G. - Varju (Végh, 69.), Nagy Zs., Kata (Stieber, 85.), Horváth A. (Jurina, 81.), Antonov - Németh K., Bognár 

Ferencvárosi TC: 

Dibusz - Botka (Makreckis, 56.), Wingo, Aaneba, Ramírez (Dhonata, 80.) - Katona B., Maiga (Tóth A., 70.), Ben Romdhane (Pászka, 80.) - Szevikjan, Kodro, Lisztes (Kehinde, 70.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában