Kijáró

2024.05.05. 10:00

Kedvezőtlen adatok: nagyot nőtt a munkanélküliség Ausztriában, és Burgenlandban is

Jelentősen emelkedett a munkanélküliek száma áprilisban: Ausztria-szerte tizenegy százalékkal, Burgenlandban pedig nyolc százalék körüli a növekedés - közölte a ORF.

Vaol.hu

Forrás: ORF

Április végén Burgenlandban 9187 ember volt munkanélküli - vagyis munkanélküli vagy képzésben. Ez 691-gyel több, mint egy évvel ezelőtt áprilisban, százalékban kifejezve 8,1 százalékos növekedést jelent. Ausztria-szerte 11,1 százalékkal nőtt a munkanélküliek száma. A szakértők ezt a növekedést a gyengülő ipari és építőipari szektornak tulajdonítják - írja az ORF.

A fiatalokat és a 49 év alattiakat különösen érinti a munkanélküliség Áprilisban nőtt a képzésben résztvevők száma: 3,7 százalékkal nőtt. A gyenge gazdasági fejlődés hatással van a munkaerőpiacra. Burgenlandban jelenleg 1541 betöltetlen állás van, 16 százalékkal kevesebb, mint egy évvel ezelőtt. A tanulószerződéses gyakorlati képzési piac helyzete különösen drámai, 42 százalékos visszaesés.

Áprilisban kismértékben csökkent a foglalkoztatottak száma: Burgenlandban a múlt hónapban 112 ezren dolgoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!