baleset

2021.02.19. 11:22

Beszorult a sofőr az oszlopnak csapódó autóba Szombathely határában

A szombathelyi tűzoltók feszítővágóval szabadították ki.

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Pénteken délelőtt egy Renault személyautó haladt Nárai felől Szombathely irányába, amikor a megyeszékhely határában egy balra ívelő kanyarban az autó megcsúszott a nedves úton, majd egy út szélén lévő lámpaoszlopnak csapódott. Az autót vezető nő beszorult a járműbe, a szombathelyi tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, majd átadták a mentőknek, akik kórházba szállították.

Fotó: Horváth Balázs

A lámpaoszlop megrongálódott, az áramszolgáltató szakemberei fogják eltávolítani és cserélni. A mentés és a helyszínelés idejére teljesen le kellett zárni az érintett részt. A baleset idején nem volt fagy, ennek ellenére az útszakasz rendkívül csúszós volt.

Fotó: Horváth Balázs

Az útszakasz mellé nem régen építettek járdát és bicikliutat is, az úttest és a bicikliút közé kerültek ki az új lámpaoszlopok is. Ezen a szakaszon viszont nagyon gyakori a hasonló pályaelhagyásos baleset, az új lámpaoszlopok pedig közvetlenül az úttest mellé kerültek szalagkorlát nélkül, így nagyobb eséllyel történik súlyosabb baleset.

Fotók: Horváth Balázs

VIDEÓ:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában