Vádemelés

2024.05.21. 12:10

Lopások sorozata Körmenden és Szombathelyen, a kórház területe sem volt szent a tolvajnak

Vaol.hu

Fotó: Cseh Gábor

A Vas Vármegyei Főügyészség hivatalos közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség 12 rendbeli lopás és 3 rendbeli lopás kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint 2023 januárjától 2023 márciusáig nyolc sértett kerékpárját – köztük hét lezáratlant – tulajdonította el jogtalanul Körmenden és Szombathelyen a vasútállomások kerékpártárolójából, a szombathelyi kórház kerékpártárolójából, illetve egy kormányablak mellől. A vádlott további három lezáratlan kerékpárt a szombathelyi vasútállomás kerékpártárolójában összekészített, hogy azokat is eltulajdonítsa, azonban a rendőrök tetten érték.

Ezt meghaladóan a megvádolt férfi egy kisteherautó nyitott platójáról szerszámokat lopott el, valamint három üzletből több mint 400.000 Ft értékben tulajdonított el élelmiszereket, italokat, azonban a pénztártól történt távozás után a biztonsági őr, illetve az alkalmazottak feltartóztatták.

A járási ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közügyek gyakorlásától eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában