Vádemelés

2024.05.14. 14:48

Utcai összecsapás - Két rekesz péksüteménnyel próbált meglépni a zalai tolvaj

Két rekesz péksüteményt emelt el a fiatal férfi, a lopást számon kérő sofőrre pedig rátámadt.

Vaol.hu

Forrás: zaol.hu

Fotó: Rendőrség

A történtek miatt büntetőeljárás indult, ebben nemrég készült el a vádirat. Ennek lényege szerint az ügyben vádlottá lett  35 éves nagykanizsai férfi 2023. november 6-án hajnalban Nagykanizsán bolyongott, amikor a Hunyadi téren egy pékség bejáratánál észrevette a nyitva és őrizetlenül hagyott áruszállító furgont. A járműből a férfi két rekesz péksüteményt ellopott, kerékpárja csomagtartójára erősítette, majd elindult haza. Nem jutott messzire, mert a továbbinduló áruszállító sofőr a közelben felfigyelt a rekesszel megrakott kerékpárját toló férfira, és megállt mellette, hogy visszakérje az ellopott holmikat - írja a zaol.hu.

A tolvaj azonban indulatos szóváltásba keveredett a sofőrrel, ráadásul egy másfél méteres alumíniumrúddal a feje felé is ütött. A megtámadott elkapta rudat, kicsavarta a tolvaj kezéből, de közben könnyű sérülést szenvedett. A többszörös visszaesőnek számító 35 éves tolvajt a rendőrök őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség a férfivel szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat, amelyben 1 év 8 hónap börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A pékáruval teli rekeszek eltulajdonítása szabálysértésnek minősült, közölte az eljárásról tájékoztatva dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában