Szakképzés és kancellária

2018.12.08. 07:00

Új, menedzsment jellegű vezetés figyel majd az oktatásra

Az egyetemek után a szakoktatásban is kancelláriarendszert vezetnek be a szakképzési centrumok korszerűsítésének részeként, mondta Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára.

Vas Népe

Akik a munkaerőpiacon pénzre váltják tudásukat Fotó: Shutterstock

Pölöskei Gáborné elmondta: jelenleg 44 szakképzési centrum van Magyarországon, ezeket az intézményeket kancelláriákká fogják alakítani, ahol az új, menedzsmentjellegű vezetés figyel majd arra, hogy az intézmények környezetében tevékenykedő gazdasági résztvevők igényeinek megfelelő legyen az oktatás.

Akik a munkaerőpiacon pénzre váltják tudásukat Fotó: Shutterstock

– Magyarország gazdasága felfelé ívelő pályán van, egyre több, minőségi oktatásban részesült munkavállalóra van szükség, ennek részeként pedig olyan embereket kell képezni, akik a munkaerőpiacon pénzre tudják váltani tudásukat – szögezte le Pölöskei Gáborné. Hozzátette még: az egyetemeken bevált a kancelláriarendszer, hasonlóan hatékony működést, gazdasági szempontból hasznos eredményeket akarnak elérni a szakképzés területén is, ehhez a menedzselést kell erősíteni a centrumokban. Amennyiben a parlament megszavazza a törvényjavaslatot, és létrejön a kancelláriarendszer, akkor a fenntartást a minisztériumtól átveszi a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal, így az közelebb kerül az iskolákhoz. Pölöskei Gáborné arról is szólt, hogy az új rendszer kiépítésében a Szakképzési Innovációs Tanács lesz a segítségükre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában