Sok mindenről volt szó

2023.11.30. 19:31

Üléseztek a kistérség polgármesterei Szentgotthárdon

A közelmúltban ülésezett a Szentgotthárd és Térsége Önkormányzati Társulás.

Tóth Judit

A Szentgotthárd és Térsége Önkormányzati Társulás ülésén

Forrás: VN

Az ülésen elhangzott: a pályáztatást követően a család- és gyermekjóléti központ intézményvezetői feladatainak ellátásával 2024. február elsejétől újabb öt évre a jelenlegi vezetőt, Uhor Anitát bízták meg. Szó volt a jövő évi költségvetési koncepcióról is, ebben a tervezett főösszeg 849 millió forint, amely magasabb az idei évihez képest. 

Az eltérést nagyrészt a garantált bérminimum emelkedése és az infláció okozza. A személyes gondoskodást nyújtó szociális szolgáltatók fenntartója évente egy alkalommal értékeli a szakmai munka eredményességét. Szentgotthárdon a városi gondozási központ, a család- és gyermekjóléti központ, valamint a Szentgotthárd és Kistérsége Egyesített Óvodák és Bölcsőde Tótágas Bölcsődéje lát el ilyen feladatot. 

Mindhárom intézmény fenntartója az önkormányzati társulás, működési területük is a Szentgotthárdi kistérség. A tagönkormányzatok a szakmai munkát jó színvonalúnak értékelték. A tagok jóváhagyták azt is, hogy a legkisebb jövedelemsávokban nagyobb kedvezmények mellett vehető igénybe az étkezés Szentgotthárdon. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően új csoportszobával, ezáltal újabb férőhelyekkel is bővült a Tótágas Bölcsőde; elfogadták az alapító okiratuk módosítását is. Az ülésen téma volt a 2024. év belső ellenőrzési terve, a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elhelyezését végző közszolgáltató díjmódosítási kérelme is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában