Tájba illő, modern és méltó

2023.12.22. 10:00

Felújították és bővítették Oszkó ravatalozóját

A beruházás a Magyar falu program támogatásából valósult meg, mintegy 32 millió forintból.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

A ravatalozó átadóján Birkás István, Oszkó polgármestere köszöntötte elsőként az egybegyűlteket, majd Marton Ferenc, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke vette át a szót, hangsúlyozva azt, hogy a település jó kezekben van és fejlődik. -Az oszkóiak összetartóak, ez meglátszik a falun - tette hozzá az alelnök, majd arra a minőségi munkára hívta fel a figyelmet, amellyel a gyönyörű környezeteben található temető ravatalozója megújult. 

V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy vannak az ember életében olyan helyek, amelyek örökre bevésődnek az emlékezetbe. Ilyen hely az oltár, ahol a párok kimondják az igent, a keresztelőkút, ahol a gyermekeket megkeresztelik, a pulpitus, ami előtt az ember átveszi a diplomáját, de ilyen hely a temető és a ravatalozó is, amelyhez kitörölhetetlen, szomorú emlékek kapcsolódnak.  

-Amikor ravatalnál állunk, mindig egy közösség tagjától búcsúzunk, ilyenkor a szűkebb családból, a rokonságból vagy egy nagyobb közösségből, például a faluból távozik valaki. Ott van a gyász, a kivéshetetlen, a visszavonhatatlan, amikor elsiratjuk azt, aki elmegy. De ilyenkor legalább annyira fontos, hogy megszorítsuk a kezét annak, aki marad. Oszkói vagyok, magam is gyakran látogatok ki a temetőbe, amelyek ravatalozója a pályázati forrásból megújulhatott. Az épület egyszerre tájba illő, modern és méltó - mondta a képviselő.

A felújított ravatalozót Kovács György plébános áldotta meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában