Költség

2024.03.21. 08:00

Mintegy ötmillióért viszik ki a támogatást a szombathelyieknek

Tízezer forinttal támogatja az időseket és egészségkárosodottakat a szombathelyi önkormányzat. A támogatás postázási költsége mintegy 5 millió forintra rúghat – derült ki a közgyűlési előterjesztésből.

Vaol.hu

Forrás: VN-archív

A város ez évi költségvetésének elfogadásával párhuzamosan február végén a szombathelyi közgyűlés döntött arról is: minden öregségi nyugdíjra, vagy rokkantsági ellátásra, vagy rehabilitációs ellátásra, vagy rokkantsági járadékra, vagy baleseti járadékra, vagy időskorúak járadékára jogosult 10 ezer forint önkormányzati támogatást kap. Az előterjesztésből az is kiderült: a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatósága által nyújtott, 2023. októberi adatok alapján több mint 20 ezer szombathelyit (egészen pontosan 20 121- et) érint a jóváhagyott rendeletmódosítás. Az időskorúak és egészségkárosodottak 2024. évi támogatására az idei költségvetésben jelentős összeget, 201 millió 210 ezer forint forrást biztosítottak. A 10 ezer forintos összeget minden arra jogosult postai úton kapja majd meg – tudtuk meg. A postázás várható költsége mintegy 5 millió forintra rúghat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában