An–124-100 Ruszlan

2024.04.24. 18:21

A szomszédos vármegyében járt a világ legnagyobb repülőgépe

Nem mindennapi jelenetek játszódtak le vasárnap a pápai katonai légibázison. A világ legnagyobb repülőgépe, egy An–124-100 Ruszlan landolt a kifutópályán, és nem üresen érkezett; rejtélyes katonai szállítmányt hozhatott, írta meg a Világgazdaság az LHPA Spotter Teamre hivatkozva.

Vaol.hu

Egy hasonló An–124-100 Ruszlan landolt Pápán a napokban

Forrás: Alex Beltyukov/russianplanes.net

A vg.hu szerint ugyanis vasárnap a reggeli órákban egy mezei Flightradar-felhasználó kiszúrta, hogy egy ritkán látott, katonai célú repülőgép-óriás érkezik Magyarországra. 

A publikus radarokon egészen pontosan egy Antonov–124-100 Ruszlan típusú gép tűnt fel. Nem csupán átrepült a magyar légtéren, hanem landolt is, ráadásul kétszer. Ha még lehet fokozni a szituációt, nem is akárhol: Pápán, a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőterén, Magyarország három (a szolnoki és a kecskeméti mellett) magyar üzemeltetésű katonai repterének egyikén. A pápai az egyetlen nyugat-magyarországi aktív katonai légikikötő.

Megírták azt is, a váratlan vendég érkezését talán a legszebben az LHPA Spotter Team örökítette meg, a fényképeket pedig közzé is tették a közösségi médiában. Innen tudható, hogy az An–124-100 a vasárnap folyamán két alkalommal is leszállt Pápán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában