Elismeréseket is átadtak

2024.04.26. 17:00

Vármegyei közgyűlés: klímaváltozástól a pályázatokig - fotók

Rendhagyó módon elismerések átadásával kezdődött a Vas Vármegyei Közgyűlés áprilisi ülése pénteken. A képviselők tájékoztatót hallhattak továbbá a járványkezelés jelenlegi kihívásairól, az aktuális családtámogatási rendszerről, és szó volt a Településfejlesztési Operatív Programról is.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Unger Tamás

Évtizedeken át végzett kiemelkedő munkájáért Vas Vármegye Közgyűlésének elnöke a Gróf Batthyány Lajos emlékérmet adományozta március 15-e alkalmából Zaxné Simon Erzsébetnek, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. erdőművelési, természetvédelmi és ökoturisztikai osztályvezetőjének. A Vas Vármegye Szolgálatáért járó plakett Sport Tagozatát pedig  Komálovics Ottó fogathajtó vehette át a márciusi ünnepi helyett a pénteki vármegyei ülésen.  

A klímaváltozás kihívások elé állítja a járványkezelést, az éghajlatváltozás már nem a jövőnket, hanem a mindennapjainkat befolyásolja - mutatott rá beszámolójában dr. Wächter Walter László vármegyei tisztifőorvos, a Vas Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály főosztályvezetője. Az előadásban szó volt a hőhullámok és a porviharok hatásáról, az új kullancs és szúnyogfajokról, helyi megelőzési lehetőségekről. A témával későbbi lapszámunkban részletesen foglalkozunk. 

Dr. Krecskó Erika Vas Vármegyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály főosztályvezető “Családtámogatás rugalmasan” címmel tartott előadást, kiemelve az új támogatási formákat. 

Néhány technikai jellegű napirendi pont elfogadása után a Településfejlesztési Operatív Programmal kapcsolatos előterjesztést tárgyalta meg a közgyűlés. Az anyagból kiderül: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) hétéves programperiódusa 2023-ban lezárult.  Összesen 243 támogatói döntéssel és hatályos szerződéssel rendelkező projektet bonyolítottak le ez idő alatt. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban (TOP Plusz) Vas vármegye fejlesztésére több mint 49 milliárd forint fordítható. Ez az összeg tartalmazza a Szombathely területén felhasználható 13 milliárd forintot is.  

Zárt ülésen elismerő oklevelek adományozásáról döntött Vas Vármegye Közgyűlése a pénteken megtartott áprilisi ülésén. EB 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában