Szabályszerű fellépés

2024.04.24. 19:03

Rendészeti képzésen az erdészek

Lopás, orvvadászat, illegális szemétlerakás – csak néhány azon bűncselekmények, vagy szabálysértések közül, amelyekkel a Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársai találkozhatnak.

Vaol.hu

Forrás: Szombathelyi Erdészeti Zrt.

A hatékony és mindenekelőtt szabályszerű fellépés elsajátítása érdekében erdész és hivatásos vadászok rendszeresen részt vesznek a Körmendi Rendvédelmi Technikum által szervezett rendészeti képzéseken. Az ott megszerzett, felfrissített ismeretekből elméleti és gyakorlati vizsgákon kell számot adniuk. 

A rendészeti feladatokat ellátó személy (erdészeti szakszemélyzet, hivatásos vadász) köteles intézkedni vagy intézkedést kezdeményezni, ha illetékességi területén, a törvényben meghatározott feladatai ellátása során jogszabálysértő tényt, tevékenységet, mulasztást észlel, vagy olyan tényt, tevékenységet, mulasztást hoznak tudomására, amely törvényben meghatározott feladatai ellátásával összefüggő ügyben beavatkozást tesz szükségessé - olvasható a Szombathelyi Erdészeti Zrt. közösségi oldalán közzétett beszámolóban, amelyben megjegyzik azt is: - Az ország zöld vagyonának védelme, az egészséges erdei ökoszisztéma fenntartása mindannyiunk érdeke. Köszönjük, ha a szabályok betartásával segítik munkánkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában