Szörnyű tragédia

2024.05.16. 10:32

Elhunyt Labritz Béla, Szentgotthárd alpolgármestere - frissítve

Borzasztó tragédia rázta meg szerdán este a vasi kisvárost.

Horváth Zoltán Szabolcs

Forrás: valasztas.hu

Frissítve:

Szentgotthárd városa saját halottjának tekinti az elhunyt Labritz Bélát

A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint szerdán este 21 óra után kaptak egy riasztást, ezt követően pedig nem sokkal 22 óra előtt a szentgotthárdi hivatásos tűzoltók emeltek ki egy holtestet a Rába folyóból, akiről kiderült, hogy Labritz Béla, a város alpolgármester.

Huszár Gábor polgármester videóüzenetben számolt be arról, hogy az elhunyt személyében nem csak egy közeli munkatársát, hanem régi barátját veszítette el. Ezért úgy döntött, hogy a temetés időpontjáig felfüggeszti a kampánytevékenységét, és ugyanezt kéri a vele együtt induló képviselőjelöltektől is.

Szentgotthárd városa saját halottjának tekinti Labritz Bélát, aki 1957-ben született és hosszú évtizedeken át dolgozott a körmendi EGIS Gyógyszergyárban. Két éve ment nyugdíjba és azóta rengeteg időt szentelt nagy szenvedélyének, a horgászatnak. A Rába-partjához közel volt egy hobbitelke, amihez egy horgászhely is „tartozott”, ahol lényegében a halál is érte.

Labritz Bélát felesége, két felnőtt gyermeke, valamint két unokája is gyászolja.

Korábban írtuk:

Információink szerint szerdán este, eddig tisztázatlan körülmények között elhunyt Labritz Béla, Szentgotthárd alpolgármestere. Huszár Gábor, a város polgármesterének elmondása szerint Labritz Béla nagyon szeretett horgászni és a Rába-parton lévő horgászhelyéről eshetett bele a folyóba, ahol szerdán este 20 óra 45 perc körüli időpontban találták meg a már élettelen testét. Minden valószínűség szerint rosszul lett, elesett és már halott volt, amikor a folyóba került, vagyis halálát nem fulladás okozhatta. Halálának pontos körülményeit, okait majd egy hatósági vizsgálat hivatott feltárni. A szentgotthárdi önkormányzat minden hivatalos eseményét határozatlan időre törölte. Ha további részleteket megtudunk az üggyel kapcsolatban, frissítjük cikkünket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában