Választás 2024

2024.05.21. 14:25

Kis vasi falvak, ahol népszerű a polgármesteri poszt

Választás 2024 Górban négyen, Mesterházán ketten is polgármesterek lennének. A két településen a szavazásra jogosultak száma nem éri el az ötszázat.

Horváth László

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A valasztas.hu adatai szerint Górban a választásra jogosultak száma 276. A polgármesteri posztért azonban négyen versengenek, azaz minden 69-ik lakosra jut egy jelölt. Összehasonlításképp, ha ezeken az arányokat vesszük alapul, akkor a vasi vármegyeszékhelyen, Szombathelyen 889 polgármester jelölt lenne. A jelenlegi, és 2016 óta hivatalban lévő faluvezető, Németh László kihívói: Kámpel József Dezső, Halász Veronika, Szabó Zsuzsanna Ilona. A képviselő jelöltek: Horváth Bálint, Rozmánné Cselkovics Nóra, Lovasi-Pócza Katalin, Szabó Zsuzsanna Ilona, Horváthné Sztraszner Lilla, Halász Veronika, Gángliné Schreiner Tünde, Pájer Roland, Kámpel József Dezső.

A közeli Mesterházán ketten lennének polgármesterek. Ebben a faluban jelenleg 139 személy szavazhat, itt is 69 lakosra jut egy jelölt. Dohi Zsolt, a jelenlegi polgármester mellett Schmidt László Attila is indul a választáson. 

A képviselői poszt is kelendő, 7 jelölt van. Mutatjuk: Salamon Zoltán, Őri Zoltán, Horváth András, Dohi Jánosné, Kelemen Tünde, Velldadics Gergő, Toldi Miklós.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában