Megemlékezés

2024.05.15. 17:00

Rózsakertet avattak és a várat is bejárták Sárváron az Emlékhelyek Napján

A Nemzeti Örökség Intézete országos, Emlékhelyek Napja programsorozatához idén is csatlakozott a Nádasdy Kulturális Központ. Különleges várbejáró túrát és rózsakerti partit is tartottak.

Vaol.hu

Forrás: VN

A magyar történelem és kultúra fontos helyszíne Sárvár is, erről emlékeztek meg szombaton a Nádasdy-várban a várbejáró túrán, amin a résztvevőknek elsőként a vár aulájában Tevan Judit mutatta be a Tevan családhoz kapcsolódó tárlatot, majd Takács Zoltán Bálint történész, múzeumigazgató vezetésével a Nádasdy-vár építési periódusait, tulajdonosait és Sárvárra gyakorolt hatásukat ismerhették meg. A túrán bejárták a várat: bementek az ötös bástyába, majd az egyes bástya tetejéről szemlélték meg a várost. Végül megnyitották a kettes bástya mellett kialakított rózsakertet, ami közösségi felajánlásból és önkormányzati támogatásból valósult meg. A rózsakerttel az egykoron Mária Terézia Dorottya által Sárváron létesített rózsakert emléke előtt adóznak. A délután zárásaként a résztvevők Bujtás Ervin zenéje mellett a vehették birtokba a Nádasdy-vár új funkcióval ellátott terét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában