Főpróba is volt

2024.05.18. 12:00

Fajfelismerés, trófeabírálat, koronglövészet – vasi és zalai vadászok versenyeztek

Chernelházadamonya adott otthont a Hivatásos Vadászok Vas-Zala Vármegyei Szakmai Versenyének. A két vármegye több éve együtt tartja a válogatót. A megmérettetés egyben a júniusi országos verseny főpróbája is volt. 

Cseh-Egyed Bernadett

A versenyt Dr. Nádor László a Zala vármegyei Kamara elnöke és Gagyi István a Vas vármegyei Kamara elnöke nyitotta meg, majd Bodorics Pál a verseny házigazdája ismertette a verseny programját. Mintegy 15 hivatásos vasi és zalai vadász jött össze a Répcevölgye 2001 Kft. vadászterületén. A nevezőknek több ízben bizonyítaniuk kellett tudásukat: volt emlős- és madárfajfelismerés, de ugyanígy a különböző vadászkutyák és vadbetegségek között is tudniuk kellett különbséget tenni. Az egyik legizgalmasabb versenyszám talán a kürtjelek és madárhangok felismerése, illetve a trófeabírálat volt. Az elméleti tudás mellett gyakorlatban, koronglövészetben is kipróbálhatták magukat a versenyzők.  

A vasiak közül Piri Gábor, a Répcevölgye 2001 Kft. hivatásos vadásza bizonyult a legjobbnak. Második Viserálek Martin, a Szombathelyi Erdészeti Zrt.  nádasdi vadászterületének hivatásos vadásza lett, míg a harmadik helyen Tóth László, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. kőszegi vadászterületének hivatásos vadásza végzett.  

Kenesei István, az Országos Vadászkamara Vas vármegyei Területi Szervezetének titkára elmondta: a verseny egyben főpróbája is volt a június 18-19-i Hivatásos Vadászok Országos Szakmai Versenynek, ahol még több vadász még több számban indul. Eddig ilyenre Vasban nem volt példa. VN



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában