Verseny

2023.04.22. 09:50

Arany, ezüst, bronz oklevéllel a résztvevőket - Az idei vasi népzenei versenyre április 17-ig lehet jelentkezni

Újra megrendezik a Vas Vármegyei Gyermek és Ifjúsági Csoportos Népzenei versenyt, idén április 24-én 10 órától. Népdalt éneklő és népzenész fiatalokat, duókat és csoportokat várnak egy szabadon választott népdal csokorral a Gencsapáti Művelődési Ház és Könyvtárban.

Merklin Tímea

Forrás: VN

A rendezvény méltó találkozás a népzenével foglalkozó fiataloknak a hagyományos előadásmód elmélyítésére, kapcsolatok kialakítására. 

A verseny programot követően 12.30-tól a Tarisznyások zenekar-Szabadság, szerelem című-Petőfi emlékműsorát tekinthetik meg a résztvevők. Népzenei kiadványok vására, és kézművesek bemutatói is várják a résztvevőket.
A Vass Lajos Népzenei Szövetség, 2023-ban rendezi meg a XIV. Vass Lajos Népzenei Találkozó és Verseny középdöntőit, ezért várják a tavalyi versenyen gyermek és ifjúsági korcsoportból továbbjutott szólistákat is meghallgatásra. A résztvevőket szakmai zsűri hallgatja meg és minősíti arany, ezüst, bronz oklevéllel.

Forrás: VN


Jelentkezési határidő: 2022. április 17. Gencsapáti Művelődési Ház és Könyvtár - Tanai Erzsébetnél. 

A rendezvényt támogatja a Csoóri Sándor Alap és a Hagyományok Háza hálózat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában