Eredmények

2024.03.05. 09:00

Totál Plán: filmesek fesztiválja

Kihirdették a Total Plán Filmfesztivál eredményeit a KMKK Art Moziban vasárnap. A beérkezett 19 alkotást a Dóka Péter író-dramaturg, Gönye László forgatókönyvíró, Erdélyi János Balázs Béla-díjas filmrendező, Pálné Horváth Mária igazgató alkotta zsűri bírálta.

Cseh-Egyed Bernadett

Dókay Péter, Gönye László, Erdélyi János, Pálné Horváth Mária

Forrás: Giczi Sándor

A határról innen és túlról is érkeztek alkotások a filmfesztiválra, amelynek idei egyik legnagyobb érdekessége az a mű volt, amelynek elkészültébe a mesterséges intelligenciát is bevonták. A 19 alkotás közül 9 dokumentumfilm, 3 etűd, egy animációs film, három kisjátékfilm, két természetfilm és egy kísérleti film volt – ös - szegzett Pálné Horváth Mária, a szervező KMKK igazgatója. A legjobb dokumentumfilmért járó elismerést vehette át Forgács József A piros ruhás lány című alkotásáért, illetve a Boros Ferenc – Horváth Zoltán vasi páros a Fekete csend című, Bari Janó roma festőművészről szóló művéért. A zsűri különdíját kapta A méhészet négy évszaka, TÉL című alkotásáért Poroszka Magyar Zsolt, illetve Pál Mátyás Cordulegaster heros – A szitakötőkirály című filmjéért kapta. A fesztivál különdíjasa a Makói Városi Televízió lett Miklós András Tejút című alkotásával és Poscher Dominik Ádám a Buborékli címet viselő filmjével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában