Előadás

2024.05.21. 16:03

Hogyan lépjünk tovább? Dr. Csernus Imre válaszol rá holnap Szombathelyen

Csabai Bernadett

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

Holnap este 19 órától a szombathelyi AGORA Savaria Filmszínház vendége lesz Dr. Csernus Imre, a népszerű és szókimondó pszichiáter. Előadásai közismerten provokatívak, így most is biztosak lehetünk benne, hogy nem fogja finomkodással kímélni a hallgatóságot. Szavai őszinték és nyersek, nem fukarkodik a kendőzetlen véleményével. Mindez azonban nem csupán szórakoztatás – klinikai tapasztalatainak köszönhetően igazi terápiás, gyógyító hatása van.

Ezúttal a belső béke megteremtéséről, a racionális és emocionális belátás összhangjának fontosságáról fog beszélni. A Lépj tovább! címet viselő előadáson az elengedés és az újrakezdés áll majd a középpontban. A pszichiáter előadásai az interaktivitásról is híresek, Csernus gyakran bevonja a közönség tagjainak saját megéléseit, történeteit is az este menetébe.

Hogyan lehet elérni a belső békét? Amíg egy adott helyzetet nem fogadunk el teljesen, addig abból a helyzetből nem lehet kilépni sem. Ha a kimondott felületes »igen tudom« nincs mélyebb tartalommal átitatva, az azt jelenti, hogy az ember valójában nem fogadta el teljesen; és az »igen tudom« csak egy üres frázis marad, valódi belső töltet nélkül. A belső béke eléréséhez a racionális és az emocionális belátásnak összhangban kell lennie, vagyis az embernek tudnia és éreznie kell, hogy a megfelelő úton jár - áll az előadás beharangozójában.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában