Programkavalkád

2024.05.14. 08:00

Néptánc, népzene, sport programok - Pünkösdi hétvége Gencsapátiban

Pünkösdi hétvége Gencsapátiban címmel rendeznek programsorozatot május 17-19-én a gencsapáti sportpályán, fesztiválsátorban.

Merklin Tímea

Forrás: VN

Nyitányként május 17-én 19 órától láthatja a közönség a Magyar Állami Népi Együttes Táncos magyarok című műsorát. Másnap a Mozdulj Gencsapátiért Egyesület és a Gencsapáti KSE szervezésében sportnap lesz, várják kicsik és nagyok részvételét.

Pünkösdvasárnap, május 19-én már 27. alkalommal rendezik meg a Gencsi Söprű Regionális Néptáncfesztivált, ahol 17 néptáncegyüttes, több mint 400 táncos produkcióit tekinthetik meg az érdeklődők.

- Célunk a néptánc közösségek számára találkozási lehetőséget biztosítani, ahol szakmai értékelő zsűri előtt az együttesek igazolhatják munkájukat és segítséget kaphatnak további tevékenységükhöz. Ezen túl lehetőség nyílik a baráti találkozásra, és a kötetlen szórakozásra is. Rendezvényünk nem verseny, de az értékelést követően a zsűri különdíjakat adhat az alkotó közösségeknek. A fesztiválon két koncertet és táncos mulatságot szervezünk. 19.30-tól Laposa Julcsi & The Band lemez bemutatóját, 21 órától a RitMusa Zenekar koncertjét és mulatságát  – tudtuk meg Varga Albin fő szervezőtől, a gencsapáti művelődési ház vezetőjétől, aki azt is elmondta: a támogatók, együttműködő partnerek között van a Petőfi Kulturális Program, a Csoóri Sándor Alap, a Magyarországi Folklórfesztiválok Szövetsége, a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség, a Nyugat-Magyarországi Néptáncszövetség, a Hagyományok Háza Hálózat, a Nemzeti Kulturális Alap és a Gencsapáti Község Önkormányzata is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában