Kézilabda

2023.12.24. 11:09

Itthon vívhatják ki a női kézisek az olimpiai kvótát

A magyar női kézilabda-válogatott Debrecenben játssza olimpiai selejtezőtornáját tavasszal.

Sütő Dániel

Fotó: Illyés Tibor MTI

A nemzetközi szövetség (IHF) döntése alapján a Főnix Arénában kerül sor a viadalra április 11-14. között, a kvartett első két helyezettje jut ki a nyári, párizsi ötkarikás játékokra.Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese azzal harcolta ki a szereplés jogát, hogy a 10. helyen végzett a dán-norvég-svéd közös rendezésű világbajnokságon, ezzel megkaparintotta az utolsó, még kvalifikációs tornán való szereplést érő pozíciót. Mint ismert, a házigazda magyarok mellett Svédország, Kamerun, és Japán küzd meg az olimpiai részvételért.
Az M1 aktuális csatornán Horváth Gabriella, az MKSZ főtitkára úgy fogalmazott, komoly összefogásban sikerült elnyerni a rendezés jogát, ugyanis csupán nyolc napjuk volt a megfelelő dokumentumok összeállítására és a pályázat elküldésére.
– Szeretném azt gondolni, hogy sokkal inkább plusz lökést, mintsem plusz nyomást fog jelenteni ez a játékosoknak, hiszen nagyon nagy lehetőség, hogy hazai pályán vívhatják ki az olimpiai szereplést – magyarázta a hazai szövetség főtitkára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában