Eredmények

2024.03.27. 13:27

Országos és városi döntőkben a vasi tornászok

A Torna Diákolimpia Országos döntőjében, valamint az Alapszintű Torna Városi Döntőben is jól szerepeltek a vasi tornászok.

Sütő Dániel

A Bolyai csapata balról: Erdei Veronika, Balogh Nóra, Kovács Maja, Pásti Gréta, Timer Bori, Tóth Boglárka, Horváth Mira

Forrás: Bolyai-iskola

A napokban rendezték Budapesten a Torna Diákolimpia Országos Döntőit a "B" kategóriában. Új helyszínen, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban népes közönség előtt versenyezhettek a lányok és fiúk. Vas vármegyét három korcsoportban képviselték lánycsapatok.

Az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumból az I., II. és III-IV. korcsoport is bejutott a döntőbe. Mindhárom csapat szépen és ügyesen adta elő gyakorlatait, kisebb hibák előfordultak a nagy izgatottságban. Az I. korcsoportos csapat az előkelő harmadik helyen végzett. Tagjai: Biczó Hédi, Mohl Dorottya, Ács Aigél, Szabó Gréta, Gáspár Norina, Simon Natasa. Egyéniben Biczó Hédi hatodik lett.

A II. korcsoportos gárda az ötödik helyen zárt. Tagjai: Pásti Gréta, Szabó Emma, Timer Bori, Horváth Emma, Tóth Boglárka, Bánhidai Láva.

A III-IV korcsoportos együttes hatodik helyen zárt. A csapat tagjai: Falussy Róza, Kiss Adél, Bárdics Bodza, Tóth Emese, Miklós Regina, Mesits Manna. Egyéniben Falussy Róza hetedik helyezést ért el.

A csapatokat felkészítette Grénus Gabriella, Halmos Ildikó és Piskor Bernadett.

 

A diákolimpián harmadik helyezett I. korcsoportos csapat tagjai balról: Biczó Hédi, Simon Natasa, Ács Abigél, Mohl Dorottya, Szabó Gréta, Gáspár Norina

A Bolyaiban került sor az Alapszintű Torna Városi Döntőjére. A Körzeti Döntő 14 csapatából itt már csak hat versenyezhetett. A tanulók ugráson és talajon a diákolimpiai gyakorlatokat mutatták be, a hárompróbában nyusziugrást, függést és kézállásban testsúlyáthelyezéseket. A testnevelők és tanítók jól felkészítették a versenyzőket, szépen kivitelezett gyakorlatokat láthatott a közönség. A próbákban is sokan érték el a maximális pontszámot.

Eredmények: 1. Bolyai 131,0, 2.Olad 128,35, 3. Zrínyi 126,55, 4. Brenner 125,8, 5. Paragvári  125,2, 6. Neumann 122,8. Egyéni: 1. Pásti Gréta (Bolyai), 2. Király Veronika (Zrínyi), 3. Horváth Mira (Bolyai), 4. Berki Bianka (Olad), 5. Timer Bori (Bolyai), 6. Tóth Boglárka (Bolyai).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában