Beharangozó

2024.04.27. 16:00

A Mecsekalján vendégszerepel a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC vendége lesz.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

A pécsiek Weitner Ádámmal a kispadon kezdték a bajnokságot, majd Németh Zsolt megbízott edzőként dolgozott a csapatnál, aztán Kulcsár Árpád lett a vezetőedző, akit február 21-én a korábban a Szombathelyi Haladásnál is dolgozó Mátyus János váltott. Azaz Mátyus a 2023/24-es bajnokságban már a negyedik edző a PMFC-nél. A mecsekaljai gárda 31 ponttal az éppen még bentmaradást jelentő 14. helyen áll a tabellán. Egy ponttal előzi meg a már kiesőhelyen lévő BVSC-t, a Haladásnak pedig hat pont az előnye előttük. 

piros-feketéknél szerepel a korábbi Haladás-csatár, Tóth-Gábor Krisfóf és az egykoron az Illés Akadémián futballozó Szeles Tamás. Az utbbi három fordulót figyelembevéve a Pécs kikapott 2-1-re a Nyíregyháza vendégeként, legutóbb pedig 4-0-ra a Budapest Honvéd otthonában, közte pedig 1-0-ra legyőzte hazai pályán a Tiszakécskét. A pécsiek az eddigi 29 fordulóban 16 gólt szereztek, ami a legkevesebb a mezőnyben. Viszont csak 32-őt kaptak. A pécsiek legeredményesebb játékosa Harsányi István hat góllal. A Szombathelyi Haladás 37 ponttal a 11. helyen áll a tabellán, viszont utolsó két meccsét – Szeged 1-2, Mosonmagyaróvár 0-1 – elveszítette. Ezt megelőzően a vasiak 2-0-ra legyőzték a Budafokot. A zöld-fehérektől – a sérültek mellett – eltiltás miatt hiányzik majd Erdei Carlo. A két csapat az utóbbi években rendre szoros, kevés gólt hozó mérkőzéseket vívott, így volt ez ősszel is, amikor a Pécs 1-0-ra nyert Szombathelyen. 

-Két, nehéz helyzetben lévő csapat találkozik – mondta Szakály Attila, a zöld-fehérek középpályása. - A pécsiek a kiesés elöl menekülnek, de nekünk is fontos lenne a győzelem ahhoz, hogy az utolsó bajnokikat már nyugodtan játszhassuk le. Szoros mérkőzésre számítok, a pécsiekre korábban jellemző volt, hogy kevés gólt kaptak, viszont legutóbb a Honvéd négyet rúgott nekik. De ez nem jelent semmit, hiszen stabil csapat a Pécs. Feszült, küzdelmes, szoros mérkőzést és győzelmet várok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában