Labdarúgás

2024.04.29. 13:42

Hét gólig jutott a Vép - Mutatjuk a 26. forduló mérkőzéseinek eredményeit - fotók

A 26. forduló mérkőzéseivel folytatódott a vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. A Vép hét gólt rúgott Vasvárnak, a Sárvár ötig jutott a Söpte ellen, a Király pontot vesztett Szentgotthárdon, Cellben ikszelt a Csákánydoroszló, nem hibázott az éllovas Haladás II.

Tóth Gábor

Haladás II -Bük

Fotó: Unger Tamás

Körmendi FC–Csepregi SE 2-1 (1-1). Körmend, 80 néző, vezette: Boda Gy.

Körmend: Balogh – Holecz, Vilics, Péter (Kovács K.), Molnár L., Pergel, Czene, Baumgartner, Sipos, Nagy Zs., Zsoldos. Edző: Dobos Sándor.

Csepreg: Takács Kr. – Kótai, Koósz, Kossuth, Nika M. (Simon), Takács Ke., Nika B. (Törzsök), Nika Á., Németh Cs. (Balogh-Sövér), Lukács, Takács D. Edző: Steiner Zsolt.

Gólszerzők: Kovács K., Sipos, ill. Nika Á.

Küzdeni tudásból jelesre vizsgázott a hazai csapat – és ez a hozzáállás most három pontot eredményezett. A körmendi gárdából minden játékos jó teljesítményt nyújtott.

Kiswire-Szentgotthárdi VSE–Király SE 0-0. Szentgotthárd, 150 néző, v.: Mórocz Gy.

Szentgotthárd: Kapui – Sipos B. (Komáromi), Muzsi, Nagy O., Mesics - Leiner (Horváth D.), Dancsecz, Laczó (Bedi), Gécsek, Sulics, Sipos G. (Korpics), Gyécsek (László). Edző: Heiter László.

Király: Szlámer – Karvalics (Sipőcz), Takács, Schimmer, Fábián (Horváth D.), Kudron (Szabó B.), Németh G. (Vilics), Halmosi, Csákvári, Potyi, Tóth M. (Vass). Edző: Hegyi László.

Végig kiegyenlített mérkőzést vívtak a csapatok. Mind a két gárda stabil védekezésre épített, szervezetten, taktikusan játszott,  próbált gyors átmenetekből támadásokat vezetni – akadt is helyzet mind a két kapu előtt. Gól azonban nem született a jó iramú, színvonalas összecsapáson. A hazai csapat pontszerzése teljesen megérdemelt.

Sárvár FC–Söpte SE 5-0 (3-0). Sárvár, 200 néző, v.: Vass I.

Sárvár: László – Kovács B., Könczöl (Németh Á.), Szemes (Fülöp), Takács, Fider, Sinka, Tokaji, Varga Á., Vajda, Csonka (Horváth M.). Edző: Nagy Dániel.

Söpte: Gadavics – Baranyai, Biró (Plajszer), Kovács E., Szabella (Fogl), Kondákor, Koronczai, Vámos, Tamás, Vargyas, Rácz. Edző: Simon Attila.

Gólszerzők: Fülöp, Németh Á., Takács, Szemes, Varga Á.

A hazai csapat rögtön támadólag lépett fel, beszorította ellenfelét – és jó helyzetkihasználásának köszönhetően az első félidőben már 3-0-ra vezetett. Fordulás után is a Sárvár diktálta a tempót, és úgy is biztosan nyert, hogy sérülés miatt az utolsó 25 percben emberhátrányban játszott. A sárvári klub mielőbbi felépülést kíván megsérült játékosának, Fülöp Kristófnak.

Celldömölki VSE-Vulkánfürdő–Csákánydoroszlói KSE 1-1 (0-0). Celldömölk, 100 néző, v.: dr. Polgár T.

CVSE: Osvald – Enyingi, Szuh, Gaál, Keszei, Büki, Czinder (Gábor), Berecz, Németh J., Szép (Marsai), Péter (Horváth E.). Edző: Takács Gábor.

Csákánydoroszló: Böröndi – Török (Márton), Takács M., Pandur (Urbán), Horváth S., Dedics, Düh (Danyi), Albert, Takács Á., Sárközi, Beke (Szabó D.). Edző: Kurucz Ádám.

Gólszerzők: Gábor, ill. Düh.

A szezon leggyengébb játékéval rukkolt elő a CVSE, enerváltan, lassan futballozott – ez a teljesítmény csak egy pontra volt elég. Alacsony színvonalú meccset játszottak a felek, a döntetlen igazságos eredmény.

Alpok Zirkon Vép VSE–Vasvár VSE 7-2 (1-1). Vép, 200 néző, v.: Németh T.

Vép: Borsos – Pogácsás (Baranyai N.), Baranyai K. (Szijártó), Czeglédi, Bezdi Sz., Niksz (Illés M.), Beke (Boros), Tama, Balikó D., Takács, Balikó M. Edző: Gombás Péter.

Vasvár: Kántor – Gotthárd, Sipos (Németh R.), Vincze, Czövek, Elekes, Dávid, Péter (Tausz), Horváth A., Pásztor (Berta), Márton. Edző: ifj. Sziffer István.

Gólszerzők: Balikó D. (3), Baranyai N., Illés M., Takács, Beke, ill. Tausz, Czövek.

A hazai csapat jóideig nem találta a mérkőzés ritmusát – a jól küzdő Vasvár kétszer is vezetést tudott szerezni. De a második félidő nagy részében már a Vép diktálta a tempót, mentálisan és fizikálisan is ellenfele fölé nőtt, és végül magabiztos, megérdemelt győzelmet aratott.

Szombathelyi Haladás II.–Büki TK 3-1 (2-0). Szombathely, v.: Bíró O.

Haladás: Kostyák – Bolla (Szakasics), Mozsár, Bonyhárd, Stifter, Stefanich (Fülöp), Szvoboda (Kopácsi), Zsédely, Faggyas (Pruska), Takács-Földes, Baján (Bonchis). Edző: Horváth András.

Bük: Kamondi – Szalai (Kiss B.), Fehér, Szilágyi (Hatos), Kossuth, Németh G., Oláh (Traxler), Redőcs, Simon, Puskás (Nagy B.), Németh M. Játékos-edző: Németh Gergő.

Gólszerzők: Baján (2), Bonyhárd, ill. Németh M.

A Haladás lendületesen kezdett, de a hazai nyomás viszonylag későn érett góllá, igaz, a vezetés megszerzése után a gyorsan megszületett a második szombathelyi találat. Fordulás után a játék képe alapján némileg váratlanul szépített a Bük, de nem tudta igazán szorossá tenni a meccset, mert a folytatásban is a Haladás diktálta a tempót, és a harmadik hazai gól el is döntötte a mérkőzés sorsát. Bár nem játszott elsöprően, de így is biztosan, megérdemelten nyert a házigazda – és újabb lépést tett a bajnoki cím felé.

Vasi Bádogos Kft. Táplán SE–Rábapatyi KSK 1-2 (1-2). Táplánszentkereszt, v.: Marton A.

Táplán: Gyécsek – Vass, De Paula, Gombos, Borsi (Nagy M.), Gyurcsányi, Polgár, Németh N. (Mikovics), Markó, Fazekas, Polyák. Edző: Borbás János.

Rábapaty: Király – Bakonyi (Horváth B.), Zeke (Németh B.), Horváth K., Piros, Dugovics, Gosztolya (Nardai), Csupor, Ódor, Horváth R., Németh G. (Horváth M.). Edző: Kovács Tamás.

Gólszerzők: De Paula, ill. Zeke, Horváth K.

Érdekes játlékvezetés mellett a hazaiak egy góllal alulmaradtak ellenfelükkel szemben...

Tannenbaum Kft. Szarvaskend SE–Horváth Ranch Kft Nádasd KSE 4-0 (2-0). Szarvaskend, 350 néző, v.: Szántó M.

Szarvaskend: Biró – Velekei, Csillag (Tompa), Jóna (Nagy Á.), Németh T., Tuboly, Földes, Kopfer, Wolf, Tóth G., Törő. Edző: Kovács Kálmán.

Nádasd: Rejtli – Filakovszky (Mesics), Horváth B., Péter (Kalamár), Zsoldos, Varga M. (Cservék), Major, Dudás, Meskó E., Meskó Á., Burka (Somogyi). Edző: Elekes Zoltán.

Gólszerzők: Tuboly (2), Tóth G., Velekei.

A vendégek kezdtek jobban, helyzeteket dolgoztak ki, de ezeket ki is hagyták. A hazaiak 20 perc után „érkeztek meg” a mérkőzésbe, és hamarosan meg is szerezték a vezetést, majd a félidőig megduplázták előnyüket. A második félidőben jobbára a Szarvaskend dominált, igaz a hazaiak ekkor sem játszottak tudásuknak megfelelően – de két újabb gólt így is szereztek. A 350 néző előtt lejátszott mérkőzésen a hazaiak győzelme megérdemelt, de a vendégeket is dicséret illeti küzdeni tudásukért.

Körmendről  Orbán Balázs, Szentgotthárdról Heiter László, Sárvárról Nagy Dániel, Celldömölkről Takács Gábor, Vépről Pajor Tamás, Szombathelyről Horváth András, Táplánszentkeresztről Borbás János, Szarvaskendről Tompa Róbert tudósított.

A következő, 27. forduló menetrendje, szombat, 17.30: Csákánydoroszlói KSE–Vasvár VSE, Király SE–Alpok Zirkon Vép VSE, Rábapatyi KSK–Tannenbaum Kft. Szarvaskend SE, Söpte SE–Vasi Bádogos Kft. Táplán SE, Büki TK–Sárvár FC, Celldömölki VSE-Vulkánfürdő–Szombathelyi Haladás II. Vasárnap, 17.30: Csepregi SE–Kiswire-Szentgotthárdi VSE, Horváth Ranch Kft. Nádasd KSE–Körmendi FC.

Kérjük a csapatvezetőket, hogy a tudósításokat küldjék el a gabor.toth@vasnepe.hu email címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában