Külföld

2010.03.15. 13:05

Lecsaptak a Cosa Nostra tagjaira

A szicíliai maffia, a Cosa Nostra 19 tagját vette őrizetbe hétfőn az olasz rendőrség Trapani városában tartott razziákon.

MTI

A hatósági fellépésben közel 200 rendőr vett részt. Az őrizetbe vettek feltehetően a szicíliai maffiavezér, Matteo Messina Denaro legközelebbi emberei, és köztük van a "keresztapa" fivére, Salvatore is.
   
A rendőrségi akció a tavaly júniusban kezdődött, a 16 éve körözött Denaro letartóztatására irányuló razziasorozat része. Az ötvenes éveiben járó maffiavezért közel ötven ember meggyilkolásával vádolják.
   
Roberto Maroni olasz belügyminiszter nagyra értékelte a hétfői rendőrségi akciót, s azt mondta, hogy Denaro körül szorul a hurok.
   
Matteo Messina Denaro - akit Playboy Boss-nak "becéznek", mert szereti a luxusautókat, az aranyórákat és szoknyabolond - állítólag 2006. után vette át a Cosa Nostra vezetését, miután letartóztatták Bernardo Provenzano maffiavezért.
   
Az olasz hatóságok az utóbbi két évben több csapást mértek a Cosa Nostrára, lefejezték a maffiát, amely - szakértők szerint - válságba került, mivel a régi vezetői gárda letartóztatása után nincs a szervezetnek karizmatikus vezetője. Denaro a szicíliai maffia új generációjához tartozik, s gyakorta az a vád éri, hogy túl kegyetlen, és nem tartja tiszteletben a bűnszövetkezet becsületkódexét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!