Elismerés

2020.07.09. 12:47

Várják a jelöléseket a gróf Batthyány Lajos- és a gróf Zichy Antónia-díjakra

Idén először adományozza oda a Magyar Batthyány Alapítvány a tavalyi évben megalapított gróf Batthyány Lajos- és gróf Zichy Antónia-díjakat. A díjak odaítélésével olyan közéleti személyiségeket – egy férfit és egy nőt – kívánnak elismerni, akik Magyarország kiemelt társadalmi kihívásaira adtak példamutató válaszokat.

Forrás: Wikipédia

Fotó: FJ Mol

A díjazottak személyére 2020. július 15-ig várjuk a jelöléseket mindazoktól, akik nyitottak a társadalmi innovációra és felelősen gondolkodnak Magyarország jövőjéről – írja közleményében a Magyar Batthyány Alapítvány, hozzátéve, hogy a díjak védjeggyel oltalmazás mellett erkölcsi és anyagi elismeréssel is járnak.

Batthyány-Schmidt Margit alapítványi elnök hangsúlyozza: „Az alapítvány közéleti szerepénél, a társadalom részére végzett közösségépítő tevékenységénél fogva úgy határozott, hogy megalapítja a gróf Batthyány Lajos- és gróf Zichy Antónia-díjakat. Célunk, hogy az elismerések által felhívjuk a figyelmet olyan társadalmi innovációkra, kiemelkedő emberi és szakmai teljesítményekre, amelyek jelentős mértékben járulnak hozzá Magyarország sikeres jövőjéhez.”

Jelöltet bárki állíthat, a magyar tudományos és közélet kiemelkedő tagjaiból álló héttagú bírálóbizottság ajánlása alapján az alapítvány kuratóriuma dönt a két nyertes személyéről. A nyertesek értesítése után az ünnepélyes díjátadóra október elején kerül sor.

További információ a www.batthyany.hu oldalon érhető el.

A Magyar Batthyány Alapítvány és díjai

A Magyar Batthyány Alapítvány megalapítása óta következetesen támogat minden olyan kiemelkedő tevékenységet és kezdeményezést, amely a mai kor társadalmi, gazdasági, politikai kihívásaira praktikus és pragmatikus, a lehetőségekkel és szükségszerűségekkel arányos választ ad. Mindezek kifejezéseként az alapítvány – gróf Batthyány Lajos első felelős miniszterelnök és felesége, gróf Zichy Antónia emléke előtt tisztelegve, és az általuk képviselt értékeket továbbörökítve – egy évvel ezelőtt létrehozta és oltalommal levédette a gróf Batthyány Lajos és a gróf Zichy Antónia díjakat. Az Alapítvány a díj létrehozásával és adományozásával olyan teljesítményeket kíván elismerni, amelyek kiemelt társadalmi kihívásokra adnak példamutató válaszokat.

Borítóképünkön gróf Batthyány Lajos látható Barabás Miklós festményén

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában