HIRDETÉS

2019.07.05. 13:22

Így döntsd el, milyen karóra illik hozzád!

Az egyéni stílus kialakítása nem könnyű feladat. Van, akinek ez nem okoz gondot, van, aki bátran segítséget kér benne. Ám nemcsak a ruha teszi az embert, a karóra is! Leginkább pedig a személyiségünk.

A viccet félretéve, ha már nem az útkeresésben vagyunk, akkor egy csomó mindent tudunk magunkról, a testünkről, a stílusunkról. Tudjuk, hogy mi áll jól, milyen színeket, fazonokat érdemes elkerülni, legyen szó ruháról, frizuráról, sminkelésről. Az órák esetében azonban jóval több lehetőségünk van játszani. Az óra divat is változik, mindig lesznek trendi darabok, de ugyanúgy az örök klasszikusokkal sosem lehet mellélőni.

Óra divat – a trendi órák

A férfi karórák és női karórák esetében is beszélhetünk óra divatról. A nagy márkák ugyanúgy rukkolnak elő új órákkal, mint a divatbemutatókon a tervezők a nagy divatházaknak. Ha szeretnénk mindig a legújabb trendeknek megfelelően öltözni, és ehhez passzoló karórát is hordani, akkor mindig nézzük meg ezeknek a nagy divatházaknak az óra kollekcióját.

Természetesen ez a luxus kategória, viszont iránymutatást ad arra, hogy az elérhetőbb árú karórák között is megtaláljuk a legújabb trendeknek megfelelő női és férfi karórákat.

A klasszikus órák

Ha van rá lehetőségünk, legyen több karóránk. Legyen olyan, amit a mindennapokban hordhatunk, és legyen olyan, amit különlegesebb alkalmakon viselünk. Legyen szó akár női, akár férfi óráról, egy klasszikus fekete bőrszíjas karórával nem lőhetünk mellé. A női óra divat kecsesebb, míg a férfi kicsit markánsabb. Ezen belül lehet letisztult, egyszerű arab vagy római számlapos is. A női kövekkel, kristályokkal is díszített.

A klasszikus darabok közé tartozhat az ezüst vagy arany(ozott) karóra is. Ha ilyet is szeretnénk vásárolni, akkor érdemes a bőrtípusunknak megfelelő árnyalatot választani. Egyrészt ösztönből érezhetjük, hogy melyiket szeretjük vagy melyik áll jobban rajtunk: az arany vagy az ezüst ékszer.

Ha nem vagyunk biztosak a válaszban, kérdezzünk meg valakit. Tartsunk az arcunk mellé arany és ezüst színű csomagolópapírt, hasonlítsuk össze, hogy melyik áll jobban, melyik mellett „él” jobban az arcunk. Ez segít eldönteni, hogy karórában is melyik passzol jobban hozzánk. Persze attól még nem kell elajándékoznunk meglévő ezüst színű óránkat, ha inkább az aranyos kategóriába tartozunk! Ez inkább csak egy kis útmutatás, ha nem lennénk biztosak a dolgunkban, választásunkban!

Kell egy kis könnyedség!

Ha minden ruha választásban, cipőben és kiegészítőben ragaszkodunk egyféle stílushoz, amit magunkénak érzünk, akkor bátran hordjuk azokat. Ha imádunk mindent, ami geek, hordjunk ikonikus geek, digitális kijelzős, számológépes órát is magunkon. Nem kell olyan komolyan venni mindent, csak merjünk önmagunk lenni!

Ha a hétköznapokban is a sportos ruhákat, vagy a sportos eleganciát kedveljük, akkor egyértelmű, hogy a sportos karóra az, ami nekünk való. Az óra divat változik, a stílusunk is változhat, ahogyan mi magunk is. A fontos, hogy legyünk önmagunk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában