Hirdetés

2024.05.16. 08:00

Engem mindig a segítségnyújtás motivált – Mező Gáborné szívügye Sorokpolány

Második ciklusát zárja Sorokpolány polgármester asszonya. 2010-ben képviselőként indult az önkormányzati választásokon. Még 2014-ben kérték fel a falu lakosai, hogy vállalja a falu vezetését, akkor még sokat vívódott, de végül elindult a címért. És azóta is a segítségnyújtás szeretete viszi előre.

PR cikk

Fotó: Cseh Gábor

Mező Gáborné második ciklusát tölti Sorokpolány polgármestereként. Az örömteli pillanatok megteremtése és az emberek segítése mindig motiválta, és ez az elkötelezettség jól látszik a falu fejlődésében. – Büszke vagyok arra, hogy a lakosságunk egyre nő, egyre többen választják Sorokpolányt otthonuknak és sok új gyermek is születik nálunk – emelte ki. Azt is hozzátette, ezért különösen fontos volt a közösségének a bölcsőde létrehozása, amire 2020/2021-ben sor került egy 80 milliós beruházás keretein belül. A pályázati forrásnak köszönhetően nem csak megnyitott a bölcsi, hanem teljes körű korszerűsítést tudtak megvalósítani: egy ilyen takaros és szép környezetben tölthetik az apróságok a mindennapjaikat. Az óvodát is kinőtték az elmúlt években, így ott is bővítettek, már közel 50 kicsi jár a Sorokpolányba és a várólista is egyre növekszik. – Családbarát falu vagyunk, én mindig azt vallottam, hogy a gyermek az első – fogalmazott a polgármester.

© Cseh Gábor
Fotó: Cseh Gábor

A falu rendezvényein is tündökölnek a helyi gyerekek

Mint mondta, az élhető és tiszta környezet megteremtése szintén mindig a középpontban állt. A falu vezetése folyamatosan keresi a lehetőségeket a fejlődésre és a jobb életkörülmények megteremtésére. A Magyar Falu Program keretében számos projekt valósult meg, mint például az orvosi rendelő és a ravatalozók felújítása, illetve új aszfaltot kapott a teljes Templom utca is. Ezek a fejlesztések nemcsak a falu infrastruktúráját javították, hanem az emberek egészségügyi és szociális szolgáltatásai terén is lényeges előrelépést jelentettek.

Sorokpolányban nemcsak a jelenre, hanem a jövőre is figyelnek. A tervek között szerepel további bölcsődei és óvodai helyek létrehozása, valamint kulturális és történelmi örökségük megőrzése. A kis falu bővelkedik látványosságokban, gondoljunk csak a kastélyra és a mauzóleumra - ezzel kapcsolatban vannak tervek a jövőre nézve, amennyiben a választók megtisztelnek a bizalmukkal – zárta gondolatait Mező Gáborné.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában