Hirdetés

2024.05.15. 08:00

Huszár Gábor: Mi nem ígérgetünk, hanem vállalásokat teszünk

A Rába-parti város első embere úgy gondolja, hogy minden beruházás csak egy újabb lehetőség annak érdekében, hogy a szentgotthárdi polgárok jól érezzék magukat, szeressenek a településükön élni.

PR cikk

Forrás: Cseh Gábor

Minden egyes beruházásunkat az a gondolkodás szövi át, hogy a szentgotthárdiakért történjen. Szerencsére itt nálunk olyan városvezetők voltak az elmúlt évtizedekben, akik óvták és védték a településünk értékeit, érdekeit

 – kezdte a visszatekintést Huszár Gábor polgármester, aki a folytatásban természetesen a kiemelt programokra és beruházásokra is kitért. Elmondása szerint az elmúlt években olyan fejlesztések történtek, melyek évszázadonként egyszer, ha összejönnek egy városban.

Forrás: Cseh Gábor

Talán a gyorsforgalmi út átadásával kezdeném, ami egy réges-régi terv megvalósulását jelentette. Idén az Ilz és Rudersdorf közötti szakasz is átadásra kerül, jövőre pedig a határmetszési pontnál össze lesz kötve a két gyorsforgalmi út. Ez pedig azt eredményezi, hogy a gráci ipari medencével közvetlen összeköttetésünk lesz. Ha a Körmend-Szombathely rész is elkészül, akkor Grác lényegében bekötésre kerül a magyar gyorsforgalmi úthálózatba. Ennek óriási jelentősége lesz Szentgotthárd számára

 – jelentette ki a Rába-parti település polgármestere. Hozzátette: az infrastruktúrával ellátott új, 26 hektáros ipari területük aranyat fog érni. Ezzel már jóval korábban számoltak, egy TOP-os pályázatból a terület teljes közművesítését kiépítette az önkormányzat. Emellett sikerült kiharcolniuk egy külön lehajtó csatlakozását is a város által megépített úthoz. Mindezt úgy, hogy időközben a Szentgotthárdi Ipari Park Kft. osztrák üzletrészét is megszerezték, így a magyar oldalon lévő területek felett már a település rendelkezik.

Forrás: Cseh Gábor

Szentgotthárdon mindig is nagy problémát okozott a Rába áradása: 2009-ben például a gimnázium oldalánál hömpölygött a víz. Aztán először megemeltük a jobboldali töltést, majd ebben az ötéves ciklusban kétszer 1,5 milliárd forintos ráfordítással megvalósult a teljes árvízvédelmi rekonstrukció. A tavaly augusztus 6-i áradás pedig bebizonyította, hogy szükség volt rá. Ehhez pedig szorosan hozzátartozik a különböző városrészeken a belvíz elvezetése, melyre csak legutóbb 315 millió forintot fordítottunk. Szeretnék emlékeztetni arra, hogy 2014. szeptember 16-án fél Szentgotthárd úszott, pedig nem volt különösebben nagy árvíz. Ma viszont a hozzáértő tervezésnek, a remek szakembereknek köszönhetően ilyen nem igen fordulhat elő

 – adott tájékoztatást a város embere, aki arról is beszámolt, hogy egy jó vezető kiemelt feladata a szervezés, a lelkesítés, a szakemberek egy irányban tartása, amihez a képességét valószínűleg testnevelőtanár édesapjától örökölte. Emellett pedig jó tanulóidőt jelentett számára az iskolaigazgatóként eltöltött időszaka, amikor a gyerekek, a pedagógusok és a szülők közötti hármas koordinációt kellett nap mint nap megvalósítania.

Forrás: Cseh Gábor

Szeretem a kihívásokat, és ha vállalok valamit, akkor azt a vállamra veszem és addig nem teszem le, amíg nem teljesítettem. Nem ígérgetni kell, hanem vállalni, ahogy most a kilenc pontból álló programunkban is van.

Hozzátette: több sikertörténet is bizonyítja az elmúlt évek eredményes munkálkodását. Ilyen a kaszagyári terület városi tulajdonba kerülése, ahol hamarosan indul a FŐNIX-terv kormányzati segítséggel és a szentgotthárdiak bevonásával. De hasonló példa a közelmúltból a máriaújfalui szennyvízhálózat kiépítése, a volt strand területének rendbetétele, az egykori ciszterci udvarház többfunkciós felújítása, vagy az energiahatékonysági program megvalósítása. Nemzetközi szinten is kiemelkedő sportkomplexumot alakítottunk ki új sportcsarnokkal, megújult tekepályával és a többi itteni beruházással: műfüves pályát, fitneszparkot, gördeszkaparkot és legutóbb kosárlabdapályát építettünk. Mindez nem csupán a helyi fiatalok hasznos szabadidő eltöltéséhez járul hozzá, de a külföldi csapatok fogadását is lehetővé teszi.

Forrás: Cseh Gábor

Szentgotthárd különlegességéhez hozzátartozik a kolostor, a megújult Várkert, valamint a gyönyörűen felújított barokk templom is. Úgy gondolom, hogy ehhez fogható együttes egész Közép-Európában sem igen található. A 2023-as Tour de Hongrie közvetítése alatt mi magunk is alig hittünk a szemünknek, hogy milyen szép helyen élünk! De egy település ereje nem csupán az épületekben van, hanem a gondolkodásban és az itt élő emberekben. Ha egy városvezető szereti a saját települését, akkor él az adódó lehetőségekkel. Persze fontos a munkalehetőség is, ezért igyekszünk helyben letelepíteni az ipari park beszállítóit. De említhetném a spanyol porkohászati céget, az AMES-t is, mely olyan fejlesztéseket hajtott végre több ütemben, ami párját ritkítja

 - zárta szavait Huszár Gábor, aki búcsúzóul még megjegyezte, hogy a Opel olyan, 100 milliárdos fejlesztést indít, amely hosszú évtizedekre stabillá teszi a város működését. A beruházás a kiválóan teljesítő vezetőknek és dolgozóknak köszönhetően kerül Szentgotthárdra. 23 ország harcolt érte, ám az a Rába-parti település nyert, amely nem csak dinamikusan fejlődik, de egy szerethető város sok-sok szolgáltatással: kulturális programokkal, korszerű mozival, izgalmas múzeumokkal, minőségi wellnesz-parkkal, igényes munkásszállóval, felújított óvodával-bölcsődével, fejlődő infrastruktúrával – zárta szavait Huszár Gábor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában