Hirdetés

2024.05.13. 13:28

Új kihívást keresel? Nézz körül Heves logisztikai álláslehetőségei között!

A logisztika területén számos új kihívásokat kereső munkavállaló találhatja meg a számításait. Hevesen és környékén pedig különösen jó esélyekkel indulhatnak, a város és a környékbeli települések ugyanis bővelkednek az ilyen típusú munkalehetőségekben. Íme néhány példa a gyakran elérhető pozíciókra!

PR cikk

Forrás: freepik.com

Raktárkezelő

A különböző raktáros munkakörökre vonatkozó hirdetések gyakorlatilag állandó szereplői a régió álláskínálatának. A napokban például a HevesAllas.hu felületén jelent meg egy raktárkezelői pozíció, amelynek betöltésére középfokú végzettséggel, számítógépes ismeretekkel, targoncás jogosítvánnyal és raktározásban szerzett tapasztalattal rendelkező munkavállalót keres egy gyártó cég: https://hevesallas.hu/allasok/raktarozas-logisztika.

A viszonylag magasabb elvárások persze teljességgel érthetőek, hisz egy raktárkezelőnek számos felelősségteljes feladatot kell ellátnia. Ezek között említendő természetesen az anyagmozgatás, ami a pozíció egy alapvető és megkerülhetetlen felelőssége. Emellett a raktárkezelőknek rendszerint adminisztratív teendőik is akadnak, különös tekintettel a készletezéssel kapcsolatos adatbázisok vezetésére.

Gyártó cégek raktáraiban felelősségük továbbá a gyártás alapanyagokkal történő kiszolgálása is, biztosítva ily módon a gyártási folyamatok zavartalanságát. Mindemellett pedig leltározási időszakban aktívan közre kell működniük a procedúra lebonyolításában is.

Logisztikus

Ha pedig már logisztika, akkor természetesen a logisztikus pozíciót is érdemes megemlíteni, amelynek betöltői rendkívül színes és változatos feladatokkal találkozhatnak a mindennapokban. Munkakörük ugyanis a fuvarszervezésre, az alapanyag- és áruelosztásra, a készletkezelésre, de olykor akár még a raktári adminisztrációra is kiterjedhet.

Meghatározó része továbbá feladataiknak a kapcsolattartás is. Ez azt jelenti, hogy kommunikálnak a beszállítókkal, fuvarozókkal és az egyéb különböző partnerekkel. Egyeztetnek például a szállításokról, az árakról, vagy az esetlegesen felmerülő problémákról, hibákról is. Gyakran mindezt idegen nyelven, jellemzően angolul kell tenniük. Így nem csoda, hogy valamennyi esetben alapvető elvárás a kommunikációképes nyelvtudás.

Fontos lehet ezenkívül a logisztikai végzettség, bizonyos vállalatirányítási rendszerek ismerete, a B kategóriás jogosítvány megléte, illetve a releváns tapasztalat is. Azoknak, akik utóbbival még nem rendelkeznek, szintén érdemes lehet figyelemmel kísérniük a már említett HevesAllas.hu felületét, hisz itt junior és gyakornoki pozíciók egyaránt előfordulhatnak.

Alapanyag-beszerző

Nem utolsósorban pedig azok is jó esélyekkel böngészhetik a hevesi portál felületét, akik beszerzői pozíciók után kutatnak. A munkakör kapcsán felmerülő feladatok ugyancsak rendkívül sokrétűek, hisz a beszerzők gyakorlatilag az áru- és alapanyag beszerzés egész folyamatából kiveszik a részüket, kezdve a potenciális beszállítók felkutatásától, a szerződéskötésen át, egészen a szállítások lehívásáig.

Éppen ezért ezen pozíciókban a kiemelkedő kereskedelmi és üzleti szemlélettel rendelkező munkavállalók tudnak a leginkább helytállni. Ezen felül a nyelvtudás természetesen itt is elengedhetetlen, továbbá a gyakorlat-orientált számítógépes ismeretek (pl. MS Office) szintén kiemelt fontossággal bírnak a helytállást illetően. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában