Olimpia 2020

2021.07.26. 11:52

Velikaja megállíthatatlan volt, Márton Anna a bronzért vívhat

Márton Anna bronzéremért vívhat a tokiói olimpián. Az orosz Szofija Velikaja elleni női kard egyéni elődöntőben hiába kezdett a jól a magyar vb-3., 5:4 után Velikaja fordított, az orosz klasszis az egyperces szünet után már dominált is, s végül hat tussal nyert...

Forrás: Tumbász Hédi

 

TOKIÓ 2020

VÍVÁS, NŐI KARD, EGYÉNI

ELŐDÖNTŐ

Márton Anna (6.)–Szofija Velikaja (orosz, 2.) 8:15

ÖSSZEFOGLALÓ

Márton Anna olimpiai bronzéremért vívhat Tokióban – mindez pedig valódi sportcsoda, tudva, hogy a bal térdében elülső keresztszalag nélkül vív a múlt decemberi országos bajnokságon történt sérülése óta...

„Úgy éreztem, uralom az asszót az elején, meg érzem a ritmust, váltott ő is, ezzel egy időben meg volt néhány kétes tus, úgy éreztem, azokat inkább én adtam, és ez engem nagyon kizökkentett, Velikaja pedig elég rutinos versenyző ahhoz, hogy ezt kihasználja. Sajnálom, hogy erre a fordulatra mentálisan nem készültem fel jobban. A döntőben a francia Brunet jön, gyerekkorunk óta együtt vívunk, jól ismerjük egymást, eléggé pörgős vívása van – mindenképpen legyőzöm, ráadásul Rio miatt is bosszút akarok állni, hiszen akkor tőle kaptam ki. Azóta egyszer sem tudott legyőzni, és ez így is marad” – mondta Márton Anna Kovács Erikának, a Nemzeti Sport helyszíni tudósítójának.

A bronasszónak is meg lesz a maga pikantériája: az éremért a francia Manon Brunet kellene legyőznie. Az olimpiai 4. kiemelt „régi ismerőse”, a kadét és a junior világversenyeket szinte együtt vívták végig, s ha ez az ismeretség nem lenne elég, hát Rióban is összefutottak öt éve. Míg a juniorévek alatt Márton volt a sikeresebb az egymás elleni asszókban, addig a brazíliai olimpiai nyolcaddöntőben a francia bizonyult jobbnak.

Lenne hát miért revansot venni a mostani bronzcsatán...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!