Acsád

2016.05.09. 08:17

Díszcseresznye hirdeti Acsádon: hat gyermek született egy év alatt

Acsád – Hat gyermek született egy év alatt, ezért hat fát ültettek az apukák az anyák napi hétvégén. Ovisok adtak műsort a ragyogó napsütésben.

Bakos Ágnes

Hagyomány már a dupla ünnep Acsádon: ötödik éve, hogy faültetéssel kötik össze az anyák napi köszöntést. A május elsejei majális miatt tartották május második vasárnapján az anyák napját. A helyszín nem változott: évek óta az Arany János utcai parkban ültetik el a legifjabb acsádiak fáit. Idén sem voltak tétlenek az apukák: díszcseresznyét ültettek a tavaly május és az idei május között született gyerekeknek.

Bauxberger Hanna, Krancz Zsófia, Németh Eliza, Denkler Adél, Németh Lénárd, Dömötör Noel kapott fát és tábla jelzi a nevüket a parkban.

Kovács Katalin képviselő tolmácsolta az ünneplő helybélieknek Kranczné dr. Kovács Bernadett polgármester köszöntőjét. Az ünneplőbe öltözött ovisok is kivették a részüket a programból: a Mézeskalács Óvoda gyermekei adtak vidám, és egyben szívhez szóló műsort.

Fotó: Kovács Betti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!