Hirdetés

2019.04.24. 13:04

A Wienerbergernek fontos a munkavállalók jó hangulata és elégedettsége

A korábbi évekhez hasonlóan idén is jelentős, 14 százalékos béremelést hajtott végre magyarországi gyáraiban a Wienerberger.

 

A világ legnagyobb téglagyártójának hazai cége komoly figyelmet fordít a munkavállalói elégedettség növelésére, amelynek meghatározó eleme a versenyképes jövedelem. Mindez azonban csupán egy szelete szemléletüknek, amely arra irányul, hogy a társaságot országszerte, és természetesen a nyugat-magyarországi régióban is az egyik leginkább dolgozó- és családbarát cégként emlegessék.

A Wienerberger magyarországi története immár több évtizedre nyúlik vissza. A világ legnagyobb falazótégla, és egyben Európa legnagyobb kerámia tetőcserép gyártója 1990-ben hozta létre itthoni cégét, az azóta eltelt időben a hazai piac kiemelkedő, mintegy 700 főt foglalkoztató építőipari alapanyaggyártójává vált. Ahhoz, hogy a társaság ezt a pozíciót elérje és megtartsa, a folyamatos innováció, valamint a piac mély ismerete mellett egy további, nagyon fontos dologra is szüksége volt. A munkavállalók megbecsülése nélkül mindezt lehetetlen lett volna elérniük, a cég vezetői biztosak benne, hogy elégedett dolgozók nélkül a siker pillanatok alatt elporladna. Éppen ezért a Wienerbergernél a gazdasági célok tervezése elválaszthatatlan attól, hogy a munkavállalók hangulata, jóérzése is folyamatosan növekedjen.

Rendszeres, átlagot meghaladó éves béremelés

Természetesen tisztában vannak azzal, hogy ennek meghatározó eleme az anyagi biztonság, vagyis a versenyképes fizetés és kiemelkedő juttatási csomag. Így a vállalat a korábbi évekhez hasonlóan idén is jelentős béremelést hajtott végre. A fizikai dolgozók körében az országos átlagot jóval meghaladó, 14 százalékos béremelés történt. Ennek köszönhetően a Wienerberger a régió egyik legversenyképesebb ajánlatát tudja biztosítani.

A magyarországi vállalat a világ meghatározó építőipari csoportjának a tagja, így a háttere stabil és minden szempontból biztosított. Ennek ráadásul számos olyan előnye van, amely a munkaerőpiacon manapság nem feltétlenül nevezhető általánosnak. Munkavállalóinak egyáltalán nem kell aggódniuk például a járulékaik befizetése vagy az esetlegesen elvégzett túlórák kifizetése miatt.

Az egész Európát lefedő nemzetközi hálózat részeként a magyarországi Wienerbergernél kiemelt figyelmet fordítanak munkavállalók munkabiztonságára, az átlagosnál is komolyabban véve a munkavédelmi előírások maradéktalan betartását. Mindezek mellett folyamatosan nyomon követik munkatársaik elégedettségét, rendszeresen kikérik véleményüket a vállalat által nyújtott szolgáltatások és a munkakörülmények kapcsán. A válaszokat pedig rendszeresen beépítik az ezzel kapcsolatban tett intézkedésekbe.

Nem csak a dolgozóra, a családjára is figyelnek

A cég egy nagy nemzetközi csoporthoz való tartozás minden előnyét élvezi, s bár a dolgozói létszám alapján Magyarországon egyértelműen a nagyvállalati kör tagja, mégis azon dolgoznak, hogy a gyárak családias közösségként működjenek. Ennek keretében immár hagyományosnak mondható családi és sportnapokat szerveznek dolgozóiknak, ahol például üzemeik focicsapatai csaphatnak össze egymással, miközben családtagjaik a strand medencéiben hűsölhetnek. Minden évet egy karácsonyi vacsorával búcsúztatják, ahol az adott évben elért sikerek mellett a jubiláló, akár több évtizedes munkaviszonnyal rendelkezők munkatársaikat is megünneplik.

A vállalat vezetői hisznek abban, hogy az elégedett és a munkahelyére örömmel érkező munkavállalók nélkül nincs megfelelő termelés és minőség, s mindezek hiányában sikeres vállalatról sem lehet beszélni. Éppen ezért hitvallásuk, hogy motiváló és megbecsülést sugárzó környezetet szükséges teremteni. Az elégedettség fokmérője pedig csakis az lehet, ha valamennyi munkavállalójuk büszkén mondja magáról, hogy ő „wienerbergeres”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!