hirdetés

2018.04.25. 20:09

Opel Szentgotthárd Kft.

Az Opel Szentgotthárd Kft. 2017-től a francia tulajdonú PSA csoport tagja. Az új tulajdonos fejlesztési stratégiájának részeként a vállalat új motorgyári projektet kap, 2020-tól a PSA kisméretű benzinmotorjaival bővül az Opel Szentgotthárd portfóliója.

A döntés értelmében 2020 elejétől indul a korszerű szentgotthárdi Flex üzemben az 1.2 literes háromhengeres benzines turbómotorok gyártása. A gyár már megkezdte a munkát az új motorok gyártásának integrálására vonatkozóan a jelenlegi Flex sorokon futó termelésbe. 2020-ban, amikor az új benzinmotorok gyártása megindul, párhuzamosan a mostani motorpaletta egységei is tovább készülnek a sorokon.

A Szentgotthárdra kerülő új motorgyári project hosszú távra garantálja a gyár jövőjét.

Az Opel magyarországi gyára volt a rendszerváltás utáni első nagy nemzetközi autóipari beruházás, amelynek mind a mai napig szimbóluma az itthon gyártott első személyautó, az első Opel Astra. Az azóta eltelt több, mint negyed század alatt Szentgotthárd az Opel legfontosabb motorgyárává fejlődött.

Opel Szentgotthárd Kft.

9970 Szentgotthárd, Füzesi út 15.

Tel.: +36 94 551 111

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!