Állatvilág

2008.08.15. 10:16

Elválaszthatatlan barátok

A Groovehouse énekesnője, Judy nem divatos hóbortból tart állatokat. Nem cipeli őket magával a képernyő elé, az interjúkra, a partikra, mert érzi, hogy mi a jó a kedvenceinek. Igaz, nem is tehetné, hiszen meglehetősen népes négylábú társaságról van szó.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A két uszkár, a három cica és a két törpenyúl egyenként is nehezen tűrné a reflektorfényt és az utazás megpróbáltatásait, hát még együtt. Amúgy a csillaghegyi lakásban és a kertben pompásan megférnek egymással, de a szerepléseket és a fellépéseket szívesen átengedik a gazdi(k)nak. Judyt ezúttal arról faggattuk, vajon honnan ered az állatimádata, s mi a házuk négylábú lakóinak története.

Szolnokon születtem kertes házban, s amióta az eszemet tudom, kutyák és cicák vettek körül, mivel a szüleim, sőt a nagymamám is él-hal az állatokért. Volt több tacsink, dalmatánk is, így el sem tudnám képzelni az életemet kutya, illetve kutyák nélkül. Jelenleg csak két kutyusom van, egy közép- és egy törpeuszkár, az előbbi kan, a másik kislány, meg három cicánk, két kandúr és egy nőstény, na és a törpenyuszi, illetve most már nyuszik. Az idősebbnek ugyanis fél évvel ezelőtt elpusztult a párja, de előtte még megajándékozott minket néhány utóddal, akiket sikeresen el is helyeztünk barátoknál, ismerősöknél. Ám közbeszólt a sors, az egyik kicsi gazdái családi okok miatt nem tudták tovább tartani a mi kislányunkat, így visszavettük, és ismét nyusziáldás elé nézünk. Persze külön ketrecbe helyeztük el apát és lányát, nem lenne egészséges együtt tartani őket. Szóval a szőrös, bundás csapat létszáma folyamatosan változik.

Judy arról is mesél, nem véletlen, hogy férjével, Rolival együtt kertes házba költöztek  természetesen elsősorban az állatok miatt. A nyusziknak külön kennelt is építettek, hogy ugrándozhassanak a füvön, de rossz időben a lakásban a helyük, mint ahogyan a többiek is kedvükre járnak ki-be. Mint minden házi kedvencnek, Judy gyere- keinek is történetük van.

Jennyt, a középuszkárt körülbelül hét évvel ezelőtt vásároltam egy erősen illuminált állapotban lévő hajléktalantól. Meglátni, megszeretni, megszerezni, illetve megmenteni egy jobb életre  ez motivált, amikor megkötöttük az üzletet. Neki pénz kellett, nekem a kutya. Az a kutya, de mindenáron! Ráadásul abszolút fajtiszta, szerintem a bódult állapotú el- adónak fogalma sem volt, hogy értékes ebet próbál pénzzé tenni. Akkor még volt egy középuszkár kisfiúm, Bonifác, mellé is szerettem volna egy társat, így több szempontból is jól, és mondhatom, jó helyre jött Jenny. Bonifác szép kort ért meg, 18 évesen adta föl a küzdelmet az életért, de akkor már ott volt nálunk Pierre, a törpeuszi.
Judy olyan lelkesen mesél a kutyusokról, hogy el kell térítenem, hiszen náluk a cicák sem másodrendű családtagok.

Zsuzsit, a kidobott metál-szürke kandúrt a szomszédok hozták hozzánk, ő pedig megörvendeztetett minket a koromfekete Zsófi I.-gyel és Zsófi II.-vel. Egyikük ajándékozta nekünk Ceruzát, azaz Cerkát. Misu cicát egy állatorvosi rendelő elől szedtük fel egy dobozban, azóta el sem mozdul mellőlünk, fü- tyül az egerekre és a madarakra, állandóan a lábunk között cirkál.

Az állatok listája azonban korántsem teljes. Az énekesnő édesapja és nagymamája szintén nem tudja elképzelni az életét négylábúak nélkül, így a szolnoki szülői házban él Rocky, a német juhász, Brenda, a törpe tacsi, Pamela, a tibeti terrier, no és Cica, csak így simán, egyszerűen. Ők mindannyian Judy szerzeményei, illetve megmentettjei.

Judy és Roli úgy szereti a négylábúakat, mintha a gyerekeik lennének. Rosszallást azért sem kapnak a bundás ágyrajárók, ha időnként beleszagolnak a tányérba, puszikat és kényeztetést viszont annál többet. S mivel a házaspár természetesen szeretne gyereke(ke)t, ők már abba a házi zoo-ba születnek majd, amelynek létszáma addig még biztosan növekszik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!