Állatvilág

2008.11.29. 05:02

Szuper Levente állatfarmja

Ígéretes színésznek indult, ám végül a sport mellett döntött. A Fradi kölyökhokicsapataiban nem tudtak neki gólt lőni, közben szinkronszínészként is foglalkoztatták, színházban is bizonyított: az Indul a bakterházban ő volt Bendegúz.

Horog László

Ám a deszkákat jégre cserélte, a felé zúduló korongokat kapdossa el, jó hatékonysággal. Közel tíz esztendőt töltött külföldön, egy év megszakítással, a 20042005-ös szezonban a dunaújvárosi hokisok kapuját őrizte. Megjárta a tengerentúlt, valamint három európai elitbajnokságot. A nyáron azonban hazatért, az osztrák bajnokságban szereplő Alba Volán SC-hez írt alá. Döntésében szerepet játszott, hogy áprilisban a nemzeti csapat  Szuper hathatós közreműködésével   feljutott a világ lagjobbjai közé, jövő áprilisban Svájcban korcsolyázhat a jégre az A csoportban.
Túl sok szabadideje nincs, klubcsapatával heti három összecsapást vívnak a sógorok elitligájában. Ha pihenőt kapnak, Budapest melletti tanyájára utazik.

- A hokival keresett pénzem nem akartam a bankban tartani, ugyanakkor üzleti tevékenységbe sem akartam kezdeni, a családtagjaimmal egyeztetve úgy döntöttem, földet vásárolok, s  egy farmot építek. A területre Budapest határában, Nagytarcsán leltem rá,  2002 nyarán. Az állatokat mindig szerettem, gyerekkoromban is volt kutyánk, macskánk, igaz, a mátyásföldi, kétgenerációs családi házunkban lovunk nem. Immár az is van a farmon. Két sajátot tartunk  egyik az enyém, a másik a bátyámé ,  valamint bértartásban is akadnak nálunk négylábúak. Én keveset lovagolok, egyrészt a kevés szabadidőm, másrészt a sérülésveszély miatt, de a bátyám, Géza és a párom, Emese viszont sokat.

Ha majd felhagyok a hokival, én is gyakran ülök nyeregbe. Azonban szívből remélem, ez nem mostanában lesz.
A lova Adria névre hallgat, hatéves pej kanca, a kutyája egy hétéves havanese, a macskája is körülbelül ennyi idős. Utóbbi akkor került hozzájuk, amikor az idős szomszéd néni meghalt, a cicáját befogadták.  A farmon nem csak a Szuper család tölti idejét, egy bérlőnek köszönhetően amolyan mini állatkert épült az utóbbi években, ahol  a már említett háziállatok mellett kecske, csincsilla, továbbá csirkék, juhok, bárányok, nyulak és hörcsögök is fellelhetőek.
 
Megnyugtat az állatok jelenléte, rengeteg szeretetet kapok tőlük. Szezon közben sok időm nem jut rájuk, azonban a nyári szünet jelentős részét Nagytarcsán töltöm.   

Nem tervezte, hogy itthon folytatja a karrierjét, ám olasz klubja, a Milano Vipers hirtelen megszűnt, majd új tulajdonosi körrel újjáalakult, jelenleg  az olasz másodosztályban szerepel. Akadtak külföldi ajánlatai,  ám úgy döntött, hazatér, az osztrák ligában, az EBEL-ben szereplő fehérváriakat erősíti. A bajnokság leginkább a német pontvadászathoz hasonlít, professzionálisan szervezett, erős sorozat. Remekül kezdtünk, később  ugyan visszaestünk, de bízom benne, hogy a kitűzött célt, az első nyolcba kerülést meg tudjuk valósítani. Az Alba  Volán folyamatosan fejlődő klub,  lelkiismeretes,  őszinte emberek vesznek körül, s ez  számomra nagyon fontos. Ha a bajnoki idény véget ér, következik a svájci világbajnokság, ahol a célunk a bennma-radás a világelitben. Képesnek tartom rá a válogatottat.   Szuper Levente kedvenc lovával, Adriával. Budapest melletti farmján  mini állatkertet hozott létre. Üzleti tevékenységbe nem akart kezdeni,  földterületet és háziállatokat vásárolt  Fotó: archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!