Állatvilág

2014.11.25. 18:24

Lábfekélyes tyúkocskát kezelnek a Szombathelyi Állatkórházban

Szombathely - Barbet-nek, a tyúkocskának talpfekélye van. Injekciókat kap a Szombathelyi Állatkórházban. És ez véresen komoly.

Farkas Eszter

A Szombathelyi Állatkórház Facebook oldalán lettünk figyelmesek egy posztra, mely szerint "Barbet-nek, a tyúkocskának talpfekélye van. Injekciókra jár hozzánk." A szöveghez két fotót is posztoltak a klinika dolgozói.

Sokan viszik kedvenceiket állatorvoshoz, így nem annyira meglepő ez a poszt. Vagy mégis. Megkérdeztük a Szombathelyi Állatkórház állatorvosát, dr. Varjú Gábort, mennyire gyakori vendégek a baromfik a klinikán.

- Nem mondanám, hogy mindennapos, de szökőévente azért előfordul ilyen eset. Nemrég például egy kakas lábát műtötte meg dr. Peresztegi Attila kollégám - mondta dr. Varjú Gábor.

- A most behozott tyúkot inkább kedvencként tartja gazdája, valószínűleg nem a fazékba szánja, így áldoz is rá. Több tyúkot is tart a hölgy, mindegyiknek van neve - tette hozzá az állatorvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!