Állatvilág

2016.12.01. 16:26

Chipolvasó került a vendéglátóhelyre

Sárvár, Celldömölk - Éjjel-nappal elérhető a kutyaazonosítás Sárváron, egy igazi kutyabarát vendéglátóhely jóvoltából. A kutyabarátságot közben sétákkal erősítenék Celldömölkön.

Bakos Ágnes

Egy chipolvasót helyeznek ki az egyik sárvári vendéglátóhelyre - erről állapodott meg az éjjel-nappal nyitva tartó egységgel a Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítvány. Bárki elviheti a kutyák azonosítására szolgáló szerkezetet, csak annyit kell tennie, hogy „regisztrálja magát", vagyis be kell írnia a nevét és a telefonszámát egy erre a célra rendszeresített füzetbe. És természetesen a használat utána vissza kell vinni a vendéglátóhelyre. Sőt, a füzetben előzetes tájékoztatókat is közzétesznek: a legfontosabb telefonszámokat, ahol segítséget kaphatnak az állatbarátok, például a kóborló ebek beazonosításához, elhelyezéséhez. Közben „magánszemély kutyabarátok" jelentkezésére vár a Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítvány. Önkéntes kutyasétáltatókat keresnek.

A sárvári-kemenesaljai kutyamentők emblematikus mentett kutyapárosa: Bonnie és Clyde, akik már egy szép alom szülei Fotó: Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítvány

Felhívásukban azt írták: „Több olyan kutyus él nálunk, akik az udvaron való rohangáláson kívül szívesen tennének nagyobb sétákat is, amelyet aztán sok-sok bújással és kedveskedéssel hálálnának meg! Ha van néhány szabad órád hetente, és szívesen szereznél örömet a gazdira váró kutyusoknak - és persze Magadnak -, akkor várjuk jelentkezésedet!" A kutyusok Celldömölkön laknak, de természetesen nem csak helyből várnak sétáltatókat. A 06702205600-ás telefonszámon lehet sétaidőpontot egyeztetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!