Apátistvánfalva

2015.04.30. 09:29

Lámpatesteket cserélnek Apátistvánfalván

Apátistvánfalva - Korszerűsítik a közvilágítást Apátistvánfalván: a régi kripton égőket új, gazdaságosabb, könnyebben szabályozható lámpatestekre fogják lecserélni.

Doncsecz Ákos

 

Fotó: A szerző

Az út menti közvilágításnál eddig alkalmazott kripton izzók már elavultak, sokat fogyasztanak és az éjszakai világítást sem lehet velük szabályozni. Már volt egy kényszerű felújítási munkálat Apátistvánfalva közvilágításának egy rövid szakaszán. A falu határában, a Kétvölgy felé vezető úton, a 2014-es Yvette ciklon számos fát döntött ki, amelyek ráborultak az út menti villanyoszlopokra. Az oszlopok  fából voltak, és a pusztítás révén néhány napig Apátistvánfalván nem csak az áramellátás szünetelt, de a kidőlt fák a közlekedésben is komoly fennakadásokat okoztak. Ma már masszívabb betonoszlopok állnak ezek helyén. Apátistvánfalva község legfőbb látványossága a Harding Szt. István katolikus barokk templom. Császár-Bartakovics Csaba polgármester elmondta, hogy a kegyhely éjszakai kivilágítását is szeretnék megvalósítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!