Baba

2008.08.26. 05:00

Példát mutat, nem büntet

Pintér Tibor a természet szerelmese. Érdeklődését a szüleitől örökölte, akikkel gyermekkorában gyakran járták a Bakonyt, a Balatonban nemcsak fürödtek, de partján sokat sétáltak is.

Dallos Zsuzsa

Egy ilyen kirándulás alkalmával jegyezte el magát a lovaglással is olyannyira, hogy három évvel ezelőtt barátjával, Sasvári Sándorral megalapították Komáromban a Magyar Lovas Színházat. Fiatal kora ellenére egy másik színház alapítása is  nevéhez fűződik: Szigetszentmiklóson a Sziget Színházban rendez és játszik is.  Ráadásul  Ráckevén farmot épített, ahol elsősorban gyerekek lovagolhatnak.

- Ennyi elfoglaltság mellett nehéz megszervezni egy normális család életét.

 - Egy darabig mindkét házasságomban megpróbáltuk, de teljesen megértem, hogy Kata és Bea is úgy érezte, nekik többre van szükségük, mint egy folyton rohanó férjre. Békében és barátságban váltunk el, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a családi ünnepeket együtt töltjük.

 - Mikor találkozik gyermekeivel?

 - Egykori házastársaimtól sok segítséget kapok ebben is, megegyeztünk, hogy nincsenek láthatási idők. Nem vagyok hétvégi apuka, egyébként sem lehetnék, jellemzően akkor vannak a színházi előadások. Hétköznap délelőtt jobban ráérek. Máté fiam két és fél éves, vele könnyebben tudok találkozni, de Janka már negyedikes, sok a délutáni elfoglaltsága is, vele igyekszem úgy egyeztetni a programokat, hogy a testvérét is láthassa, és mi is lehessünk együtt. Szerencsére szívesen lovagolnak, a farmon jól érezzük magunkat. Mátén már most látom, hogy szenvedélyes lovas lesz. Jankát inkább a versek vonzzák, aminek nagyon örülök.

Kire ütöttek a Pintér gyerekek?

- Janka inkább a nagyszüleire, érdekes módon keverednek benne mind a négyük vonásai. Mondanom sem kell, számomra ő a legszebb hölgy a világon. Máté láthatóan az én vonásaimat viseli, de ha kiskori képeimet összekeverjük, csak a ruhák alapján mondhatjuk meg, melyikünk látható a fotón.

Azokhoz  az  apukákhoz képest hátrányban van, akik együtt élnek a gyermekeikkel, ezért gondolom, talán nehezebb elérnie, hogy kövessék az ön értékrendjét.

- Az életük néhány mozzanatáról biztosan lemaradok, de ha arra gondolok, hogy sok szülő mennyi feszültséget hordoz, amit a gyerekek biztosan érzékelnek, akkor nem érzem olyan tragikusnak a helyzetet. A példaadást nagyon fontosnak tartom. A prédikálás és a büntetés szerintem nem célravezető, a személyes példa a meghatározó. Szeretném, ha a művészeteket, a természetet szeretnék, ha a sporttal együtt életelemükké válna. Két és fél éves kisfiával, Mátéval, aki láthatóan Tibor vonásait viseli. Mátéból talán lovas lesz Fotó: Archív

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!