Bajánsenye

2015.10.28. 15:02

Színjátszók fogtak össze a szívátültetésre váró fiatal lányért – A bajánsenyei, a körmendi és a vasvári csoport drukkol és várja a közönséget

Most a környék színjátszói fogtak össze a szívátültetésre váró körmendi fiatal lányért, László Szilviáért. Két jótékony délután, három előadás: a bevételt a gyógyulás előmozdítására ajánlják föl, nagyon fontosnak tartják a lelki támogatást is.

Ölbei Lívia

 

Fotó: Kerkabarka Színjátszó Csoport

Dr. Szöllősi Judit, a több előkelő országos minősítéssel bíró bajánsenyei Kerkabarka színjátszó csoport rendezője azt mondja, nem volt szükség rábeszélésre. Ő maga személyesen is mélyen együttérez Szilviával – akinek kálváriájával, bízva a dolgok jobbra fordulásában, a Vas Népe is foglalkozott –, a családdal, de a színjátszók is azonnal és magától értetődő módon rábólintottak a jótékony színházi délután megszervezésére. Ilyenkor természetesen minden forint számít, de nagyon fontos a gesztus, a lelki támasz is. Dr. Szöllősi Judit hangsúlyozza: a szintén nagy múltú Vasvári Játékszín és a nem kevésbé ismert és közkedvelt körmendi Kastélyszínház Társulat (KASzT) tagjaival együtt azt szeretnék, ha Szilvia érezné, hogy sokan állnak mellette, sokan szorítanak érte a bajban.

Vasváron Gergye Rezső, Körmenden Vörös Attila a „kulcsember”. A három csapat gyorsan megállapodott abban, hogy november 13-án 18 órakor a Kerkabarka otthonában, a bajánsenyei művelődési házban lépnek föl együtt; november 14-én 15 órakor a vasvári Nagy Gáspár Kulturális Központban rendezik meg a jótékony színházi délutánt, és még ugyanezen a napon a körmendi közönség is megnézheti a vidám összeállítást: 18 órától a Batthyány-kastélyban. Mindhárom társulat „rövidet” választott az alkalomra: a körmendiek Csehov-egyfelvonásossal készülnek, a vasváriak Hans Sachs-komédiával lépnek színre, a bajánsenyeiek Gaál Zsuzsa „Kocsmakomédiáját” ajánlják az érdeklődők figyelmébe, így kerekedik ki egy egész előadás. A jótékonyság és a vidámság nevében, hiszen a nevetés sokszor segít túljutni a nehézségeken, de legalábbis elviselhetőbbé teszi az életet, ha baj van. Drukkoljunk hát együtt a három vasi társulattal László Szilviának.

Kapcsolódó cikkek:

Új szívre vár Szilvi - a fiatal körmendi lány az életéért küzd

700 ezer forint a szívbeteg lánynak – Azonnal segített a körmendi Lions Club

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!