BC Körmend

2014.04.07. 17:55

Hencsey Tamás a körmendi edzőváltásról

Körmend - A szerdai Jászberény elleni siker után vasárnap Nyíregyházán is nyert az Egis Körmend kosárlabdacsapata. A klubvezetés ezután, későn este adta ki közleményét az edzőváltásról. Mint kiderült, az eddigi vezetőedző, Hencsey Tamás számára nem volt újdonság és meglepetés a hír.

Horváth Erika

A Zsebe Ferenc ügyvezető által kiadott közleményből kiderül, hogy a klubvezetés az edzőkkel – Hencsey Tamással és Horváth Balázzsal – már korábban egyeztettek arról, hogy új vezetőedzővel fejezik be a 2013/2014-es bajnokságot. A választottjuk pedig a 45 esztendős Aaron Mitchell, aki komoly játékos-pályafutást is magáénak tudhat. Venezuela, Franciaország, Svájc, Ciprus, Izrael, Ausztria – itt a Fürstenfeld csapatát bajnoki döntőbe segítette – jelezte útját, de játszott Törökországban a Galatasaray csapatában, Olaszországban a Sienában és a Pallacenastro Trieste gárdájában is. Edzői karrierje Ausztriában kezdődött, az első komoly sikere a 2007/2008-as szezonban volt, bajnoki címet szerzett a Fürstenfeld Panthers csapatával, a következő idényben pedig kupagyőztesek lettek. Utána volt a BC Vienna vezetőedzője, majd két évig a libanoni Antranik Beirut együttesét, idén pedig a bahreini Al Ahli csapatát irányította.

Mint Zsebe Ferenc elmondta, a kedd délelőtti edzést már ő vezényli, segítője pedig az eddigi vezetőedző, Hencsey Tamás lesz.

– A középszakaszban ugyan nem túl acélos a teljesítményünk, de Tamás nagyon komoly munkát végzett, ambiciózus, tehetséges szakember, folyamatosan képezte magát – mondta Zsebe Ferenc. – Köszönjük, amit eddig is tett a csapatért, s azt is, hogy partner volt a változtatásban. Természetesen továbbra is hosszú távon számítunk rá. Most először is másodedzőként Aaron Mitchell mellett, akivel egyelőre a szezon végéig kötöttünk szerződést (mondhatni, a bajnokság finise lesz az amerikai-osztrák szakember számára a próbaidőszak), illetve a legtehetségesebb utánpótláskorú játékosok fejlesztésében.

Hencsey Tamás csak vezetőedzőként búcsúzik, marad a körmendi kosárcsapat mellett, most másodedzőként. Fotó: Szendi Péter

– A Pécs elleni vereség után, amikor 18 pontos vezetésről a második félidőben kikaptunk – engem ez nagyon megviselt – ültünk le a vezetőkkel. Megbeszéltük, hogy a következő szezonban mindenképpen változásra van szükség. Sőt azt is, ha van olyan szakember, aki már most tud jönni, akkor vágjunk bele előbb. Nem azért, mert nem tudnám végigvinni ezt a szezont, hanem mert új impulzussal talán előbbre tud végezni a csapat, másrészt az is a klub érdekét szolgálja, ha a következő szezon előkészítése már most elkezdődik – mondta Hencsey Tamás, aki 2008-tól négy idényen át másodedzőként dolgozott a körmendi kosárcsapat mellett, a mostani pedig a második szezonja volt vezetőedzőként.

– Tudom, furcsa, hogy két győztes meccs után történt a váltás, a játékosok is megdöbbentek, amikor a mérkőzés után elmondtam nekik. Mindenféle híreszteléssel ellentétben semmiféle probléma nem volt bármely játékos és köztem. Köszönöm a vezetőségnek a segítséget, azt is, hogy folyamatosan kitartottak mellettem, és a szurkolóknak a biztatást, akik a nehezebb időszakokban is támogatták a munkámat. A vezetőség megkért, hogy a jövőben segítsem Aaron Mitchell munkáját. Ezen kívül az utánpótlásban lesz feladatom. Van néhány nagyon tehetséges, a saját korosztályában meghatározó fiatal játékosunk, akiknek segíteni kell, hogy minél előbb a felnőtt csapathoz kerülhessenek.

Kapcsolódó hír:

A vasiak triplaesőt zúdítottak a nyíregyháziakra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!