BC Körmend

2014.11.18. 19:34

Már a Challenge-ben sem veretlen a Körmend

Megint az utolsó negyedben fogyott el a piros-feketék tudománya, hiába vezettek korábban nyolc ponttal is. A remek második negyed után védekezésben többször lemaradtak a hazai védők az észtek kinti dobóiról, akik pontos triplákkal büntették ezt.

Németh Zsolt

EuroChallenge mérkőzés Körmend, 1000 néző V: Sutulovic (Montenegro) Isachenko (Ukrajna) Karovic (Bosnia-Hercegovina)

KÖRMEND: LEMON 27/6, Sonyák 4, Ferencz 7/6, Török, Kolarics

Csere: Govens 4, RICHARDS 19/3, Tóth 5/3, Popadics 6/6

Vezetőedző: Ante Perica

TARTU: SOKK 14/6, Kurbas 7/3, Dorbek 8/6, EICHFUSS 16/3, TALTS 18/6

Csere: Kriisa 8/6, Petrukonis 4, Doronin 4, Meister

Vezetőedző: Gert Kullamäe

Az eredmény alakulása. 5. p.: 6-6. 8. p.: 8-15. 16. p.: 28-21. 18. p.: 33-26. 25. p.: 45-38. 30. p.: 52-53. 34. p.: 60-62. 37. p.: 62-70.

Kipontozódott: Petrukonis 35. p.

Előzetesen egységes csapatnak tűnt a Tartu. A 11 nevezett játékos között csak egy litván légiós szerepelt, a többiek valamennyien észt játékosok. És ilyen egységes volt a Tartu védekezése is az elején. Nehezen találták a gyűrűt a csapatok, a vendégek lőtték be magukat előbb, az első negyed végére hat pontos előnyt harcoltak ki. Eleinte nem ültek a körmendi triplák, viszont összeállt a védekezés, és hat perc alatt egy 15-2-es rohanással, héttel lépett el a magára találó hazai csapat. Öt triplát süllyesztett el a Körmend, míg a Tartu hét percig csak két pontot tudott felmutatni a játékrészben. Hiába volt az időkérés, magabiztossá vált a hazai a hazai vezetés, bár Lemon kissé összerúgta a port Sutulovic játékvezetővel, aminek technikai lett a vége. A szünetben így is nyolccal voltak előrébb Ferenczék. Két gyors triplával közelített a Tartu, de ekkor még visszaverte a támadást a Körmend. A 25. percben a közönség hangosan tüntetett a játékvezetők ellen, akik valóban nem tűntek túl jóindulatúnak a hazaiak irányába, ellentétben az egy héttel ezelőtt látottakkal. Govens dobott úgy ziccert, hogy egyértelműen faultolták, mégsem szólt a síp. De ekkor még az észteknek kellett időt kérniük, 45-38-as állásnál. A negyed végére fordítottak is a vendégek, csak Lemon utolsó másodperces hármasának köszönhetően vezetett kettővel a Körmend. Az utolsó tíz perc viszont már egyértelműen a Tartué volt. Három perc alatt néggyel mentek el, és hiába volt a hazai időkérés, mindig volt eredményes befejezője az észt támadásoknak, míg hazai oldalon rendre kiperdültek a hármasok, de néha a duplák is. Három perccel a vége előtt mínusz tíznél már senki sem várt csodát, aztán öt másodperccel a vége előtt már csak három volt közte, de Kurbas büntetői végleg eldöntötték a mérkőzés sorsát. Elvesztette első EuroChallenge mérkőzését a Körmend.

Mestermérleg:

Ante Perica: – Az elsején nagyon nem voltam elégedett a védekezéssel, de rendbe raktuk, vezettünk is. A második félidőben az ellenfél extra dobóformát mutatott, különösen a triplák tekintetében. Ez a mi dobóteljesítményünkre nem volt elmondható, ezért nem is érdemeltünk olyan szerencsét a végjátékban, mint legutóbb a Rovinari ellen.

Gert Kullamäe: – Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk. A második negyedet alaposan elvesztettük, ekkor nagyon jól, agresszíven játszott, jól lepattanózott a Körmend. A negyedik játékrész volt számunkra a legjobb, amikor jól mentek a dobások, ami az előző két EuroChallenge mérkőzésünkre nem volt igaz. Sőt, az első félidőre most sem. De végre ez megfordult, ennek köszönhetjük a mai sikert.

Janar Talts: - Mi kezdtünk jobban, aztán a Körmendnek volt egy remek rohanása, ami elbizonytalanított minket. A második félidőben aztán nagyon jól dobtuk a hármasokat, ez volt a győzelmünk kulcsa. Ezért szeretjük a kosárlabdát, hogy dobhassunk, és nekünk ez ma sikerült. Ilyen egyszerű ez.

Török Rolland: - A szombati szoros vereség után nem volt könnyű felállni, de megpróbáltunk taktikailag és pszichikailag is felkészülni erre a meccsre. Úgy éreztük sikerült, de ezek szerint nem teljesen. Sok hibával játszottunk, az ellenfél a második félidőben szinte mindent bedobott, nekünk ez kevésbé sikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!