BC Körmend

2014.12.12. 14:25

Kezdené a Körmend a felzárkózást: EuroChallenge után bajnoki Szegeden

Körmend - Az Egis Körmend csapata Szegedre látogat a hazai férfi kosárlabda élvonal 12. fordulójában. A mérkőzést szombaton, 18 órától rendezik.

Németh Zsolt

Egyetlen másodpercen múlt, hogy nem biztos továbbjutóként indulhatott vissza Romániából, az EuroChallenge csoportmérkőzéséről Magyarországra a körmendi csapat. A sérülésekkel sújtott gárda remekül helytállt és csak egy elcsípett támadólepattanóból az utolsó pillanatban szerzett kosárral maradt alul Zsilvásárhelyen. Érthetően nem voltak feldobva a mérkőzés után a játékosok, de másnap Kecskemétre érkezve már a szombati mérkőzés lebegett a szemük előtt. Itt ütött tanyát a csapat, hogy a szombati találkozó előtt ne kelljen újra végigszelni az országot.

A körmendiek új irányítója, Charles Burgess jól mutatkozott be Romániában. Fotó: Szendi Péter

– Nem játszottunk rosszul kedden, a teljesítményünk relatíve kiegyensúlyozott volt a találkozón, a végén az ellenfelünknek volt szerencséje, ezen múlt – mondta Ante Perica, a körmendiek vezetőedzője. – Ilyen a sport, egyszer neked jön be, másszor a másiknak, ezt el kell fogadnunk, még ha sajnáljuk is, hogy így történt. A bajnoki folytatásra igyekszünk megőrizni a játékunknak azt a minőségét, amit ott mutattunk mind támadásban, mind védekezésben. Momcsilo Latinovics továbbra is sérült, de a többi játékosom készen áll a találkozóra, még akkor is, ha Marko Popadics és Walter Lemon is küszködik a fájós térdével. Charles Burgess jól mutatkozott be első körmendi meccsén, de még kell idő ahhoz, hogy tisztán láthassuk, mire képes. A kezdeti benyomásaim jók vele kapcsolatban. A Kecskeméten töltött napok alatt kielemezzük a Szeged játékát és felkészülünk ellene. Nagyon sűrű a programunk, de nem panaszkodhatunk fáradtságra. El kell felejtenünk az utazás és a keddi mérkőzés fáradalmait. Csütörtökön reggelig pihenőt kaptak a fiúk, azóta gyakorolunk a szegedi találkozóra, amit szeretnénk megnyerni.

A szombati vendéglátók szerdán könnyed sikert értek el a sereghajtó ZTE ellen, hiszen hazai pályán 99-et dobva, 25 ponttal győztek a 11. forduló programjához tartozó mérkőzésen. A Szeged a 7. helyről várja a találkozót, öt győzelemmel és öt vereséggel. A 12. helyen álló Körmend szeretne javítani a mérlegén, hiszen nyolc vereség mellett mindössze két sikert számlál a forduló előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!