BC Körmend

2015.08.15. 12:52

Déri Csaba sportigazgató lett az Egis Körmendnél

A mai napon megkezdte a munkát az Egis Körmend kosárlabdacsapatának felnőtt kerete, amelynek szakmai munkáját a vezetőedző Teo Csizmics és a másodedző Hencsey Tamás mellett Déri Csaba is segíti, sportigazgatóként.

Horváth Erika

A csapat korábbi játékosa majd vezetőedzője, Déri Csaba  ezúttal a felnőtt és az U20-as gárda szakmai programjának végrehajtását támogatja. Feladatai közé tartozik a kiemelt tehetségekkel való külön foglalkozás, az idegenlégiósokkal való törődés az edzéseken és a mérkőzéseken kívül is.

– Komplex feladatot látok el, hiszen mind az U20-as csapat,  mind pedig a felnőtt keret valamennyi foglalkozásán részt veszek, figyelek az edzők munkájának támogatására, de a játékosok mindennapjaira is – mondta Déri Csaba.

Déri Csaba, 2015 elején még vezetőedzőként tevékenykedett a piros-feketéknél, most komplex feladatot kapott
Fotó: Szendi Péter

– Világ életemben játékos vagy edző voltam, számomra is új ez a szerepkör, de már hosszú hetek óta dolgozom a juniorokkal, és részese voltam a keret átalakításának is. Folyamatosan igyekszem támogatni a vezetőedző és segítője munkáját is.  Három hete megy már a munka, egyrészt Farkas Attilával és Sömenek Martinnal, valamint a fiatalokkal, akik közé új emberként érkezett a Vasasból az U18-as válogatott kerettag, Bordács Soma.  Ő ma már a felnőtt csapat tagjaival is gyakorolt Doktor Péter, Molnár Levente és Németh Ákos társaságában. Mindenki felkészülten, magas szinten érkezett az első benyomások szerint, hiszen az említett játékosokon kívül Ferencz Csaba és Tóth Norbert a válogatottal készült, Lakosa Zsolt az édesapjával, aki edző, a külföldiek pedig külön programot kaptak. A héten klasszikus fizikai munkát végeznek a fiúk, de mivel az idegenlégiósok között próbajátékosok is vannak, a folytatásban lesz néhány edzőmérkőzésünk, de az első két hétben kérjük a szurkolók türelmét. A vezetőedző kérésére egyelőre zárt kapuk előtt tartjuk ezeket a találkozókat. Először a másodosztályú Oroszlányt hívjuk két találkozó erejéig, majd a Fürstenfeld látogat el hozzánk. Ez a két hét még nagyon az eleje a felkészülésünknek, a játékosok még koránt sincsenek csúcsformában,  és még csak épp, hogy alakulgat a játék. A vezetőedző kérésére ekkor még nem szeretnénk kilépni a közönség elé, de ezt követően már minden találkozó nyilvános lesz, szeretettel várjuk szurkolóinkat. Játszani fogunk a Güssing Knights otthonában majd megyünk a Fürstenfeld fennállásának 60. évfordulója alkalmából rendezendő  jubileumi tornára. Ezt követően mi várunk három erős külföldi csapatot a Mogyorósy Szilárd emléktornára. Érkezik Juzsnijból a Khimki, Ausztriából a Klosterneuburg és a horvát KK Zagreb. Nagyon komolyan készülünk ezekre a találkozókra, majd a hagyomány szerint a Göcsej Kupa zárja a felkészülési időszakot Zalaegerszegen. Ezen kívül, ha a vezetőedző igényt tart rá, akkor akár horvát,  akár szlovén ellenfeleket tudunk még hívni további felkészülési meccsekre. Aztán már jön a bajnokság és az Európa Kupa. Szeretnénk, ha a felnőtt és az U20-as csapat is olyan dinamikus, jó szakmai programmal állna ki a közönség elé, ami méltó a körmendi hagyományokhoz, ehhez én is szeretnék minél inkább hozzájárulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!