BC Körmend

2016.03.26. 19:15

Elvette a Paks hazai veretlenség a Körmend

Az Atomvárosban folytatódott a múlt heti körmendi fieszta, miután a piros-feketék remek második félidei játékkal állva hagyták és legyőzték az otthon eddig még veretlen Atomerőmű SE csapatát. A szünet után szigorú védekezéssel és pontos dobásokkal egyértelmű fölényt harcolt ki a Körmend és megérdemelten kezdte győzelemmel a középszakaszt.

Németh Zsolt

Paks, 700 néző V: Cziffra, Török, Praksch

PAKS: DUNN 24/6, Robinson 6, Barnies 6, Eilingsfeld 2, TÓTH Á. 13/3

Csere: Fomin 7/3, Medve 6/6, Watkins 3, Kovács 2, Will 2

Vezetőedző: Schmidt Béla

KÖRMEND: PETTY 15/3, CHANNELS 15/9, MCKINNEY-JONES 14/6, Tóth N. 4, DUINKER 13/3

Csere: Dickerson 10/6, Ferencz 8/6, Lakosa 2

Vezetőedző: Teo Csizmics

Az eredmény alakulása. 5. p.: 9-14. 9. p.: 21-16. 14. p.: 33-24. 17. p.: 37-33. 23. p.: 39-49. 25. p.: 52-51. 35. p.: 57-74. 37. p.: 63-77.

A két csapat eddigi párharcaihoz képest egy új játékost találhattunk a nevezettek között. Az orosz Alexander Fomin már a kupadöntő előtt Paksra érkezett, de akkor még nem volt játékengedélye, most viszont már ő is játékra jelentkezett.

Dunn triplájára Duinker válaszolt, majd vezetett a Körmend a 30-40 fős vendégtábor örömére. Barnies zsákolása hozta tűzbe a nézőket, de nem hagyta magát az MTE, az 5. percben már öttel vezetett. McKinney-Jones és Channels is triplát szerzett. A hazai időkérés hatott, mert két perc alatt fordított az ASE. Percekig csak két körmendi pont született, a Paks viszont tízig jutott, főleg Dunn jóvoltából. A kisszünetre három pontig zárkózott a Körmend. A második tíz perc elején kilencig lépett el a sűrűn cserélő ASE. De a Körmend megrázta magát, szigorított védekezésén és hét pontos rohammal zárkózott. Az egyenlítés is összejöhetett volna, de Pettynek ebben a félidőben nem volt szerencséje a gyűrűvel, sorban jöttek le a könnyű dobásai. 37-33-nál Teo Csizmics kért időt. Duinker és Tóth Ádám párharca hozta a pontokat a folytatásban. Egymás találataira válaszolgattak a centerek. Mezőnyből valamivel pontosabban céloztak a hazaiak, akik hattal vezettek a nagyszünetben. Aztán gyorsan tíz lett belőle, mert továbbra is jobban célzott az ASE. De most sem adta fel a Körmend. A negyed felénél már csak egy pont volt közte, Petty is betalált, a Paks kért időt 52-51-nél. Kettő perccel a negyed vége előtt azonban McKinney-Jones kosarával már a Körmend vezetett. (54-55) Ferencz második triplája után kettő, a kisszünetben pedig három volt közte. Aztán villámrajt jött vendégrészről, mert pillanatok alatt öt pontot rámoltak be a körmendiek, Schmidt Béla kért időt 57-65-nél. Hiába, mert játékosai öt percig nem dobtak pontot, a vendégek viszont zsinórban 14-et, 57-74-ig léptek el a nagy rohanással. Az első paksi kosár után Teo Csizmics kért időt, aztán pár másodperc múlva ismét, mert az ASE két gyors és könnyű duplával zárkózott. Sikerült őriznie az előnyét a Körmendnek, Tóth Ádám sportszerűtlen faultot kapott, a büntetők után 12 pont volt a vendégelőny. Hajrázott az ASE, hat pontig sikerült is zárkózniuk, de a Körmend taktikusan, türelmesen kosárlabdázott és megérdemelt sikert aratott idegenben is. A vendég drukkerek hosszasan ünnepelték csapatukat, megköszönve a húsvéti ajándékot.

Mestermérleg:

Schmidt Béla: – Gratulálok a Körmendnek és edzőjének. Sajnálom, hogy épp Húsvétkor vesztettük el a hazai veretlenségünket, nem tudtuk megajándékozni a szurkolóinkat. Az első félidőben még jól játszottunk, de a harmadik negyedben a hibás támadásaink után rosszul rendeződtünk vissza és abból kaptunk olyan gólokat, ami demoralizált minket. Később szétesett a támadójátékunk is. Ebben közrejátszott a Körmend jó védekezése, ami ellen több dogot megpróbáltunk, de sajnos egyik sem volt eredményes.

Teo Csizmics: – Nehéz szavakat találni egy ilyen idegenbeli siker után. A Paksot itt legyőzni óriási dolog! Ez a középszakasz szépsége, hogy ilyen mérkőzéseket láthatunk. Fizikailag és mentálisan is nagy kihívás itt játszani, ezért is örülök nagyon. Gratulálok a Paks edzőjének az egész szezonban mutatott munkájához! Most mi nyertünk, ez is egy meccs volt a sorozatban.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!