Hajrá!

2017.11.17. 20:20

Körmend-Szolnok csúcsrangadó előtt

Vasárnap 18 órától az M4 Sport kamerái előtt fogadja az Egis Körmend a Szolnoki Olaj KK együttesét a férfi kosárlabdázók élvonalának 9. fordulójában. A csúcsrangadón 18 órakor dobják fel a labdát.

Németh Zsolt

Gasper Potocnik vezetőedző (középen) a Brüsszelben látottaknál sokkal koncentráltabb játékra ösztönzi játékosait – akik közül nélkülöznie kell a sérült Eric Fanninget (jobbról). Fotó: Szendi Péter

A csúcsrangadó titulus kijár a meccsnek, hiszen a bajnokságban még veretlen listavezető érkezik a második helyezetthez, amely egyetlen vereséget szenvedett el eddig a hazai pontvadászatban. Nemzetközi szinten pedig mindkét csapat továbbjutott a FIBA-kupában, ez is emeli a mérkőzés rangját.

Gasper Potocnik vezetőedző (középen) a Brüsszelben látottaknál sokkal koncentráltabb játékra ösztönzi játékosait – akik közül nélkülöznie kell a sérült Eric Fanninget (jobbról). Fotó: Szendi Péter

A körmendiek valamivel kevesebbet készülhettek, hiszen csütörtökön érkeztek haza Brüsszelből, míg az Olaj kedden letudta a Falco elleni nemzetközi mérkőzést, ráadásul magabiztos és eredményes kosárlabdával. A vendégekkel visszatér Körmendre Kendrick Perry, aki két szezonnal ezelőtt nagy kedvenc volt a Rába partján. Minden bizonnyal Szolnokon is megkedvelték, mert remek formát mutat.

- Bár előzetesen úgy tűnt, hogy minden rendben lesz Brüsszelben, mégsem játszottunk megfelelő szinten. Nem voltunk elég gyorsak, eléggé koncentráltak – mondta Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője. – De nem szeretnék különösebb jelentőséget tulajdonítani ennek, rossz napunk volt. Hiszem, hogy a következő meccs teljesen más lesz. A Szolnok az egyik legerősebb magyar gárda, elég, ha a táblázatra nézünk, hiszen vezeti a tabellát. Nagyon veszélyes, minden poszton minőségi csapat, tapasztalt, rutinos játékosokkal. Igaz, Milosevic hiányzik tőlük, de nálunk sem szerepelhet Eric Fanning, és különben sem játékosokban, csapatokban gondolkodunk. Nagyon nehéz meccs lesz, szerintem ők az esélyesebbek, de mi itthon fogunk játszani, éhesen arra, hogy megmérkőzzünk velük, hogy megmutassuk, mit tudunk. Minden a mérkőzésen dől majd el. A pillanatnyi forma és sok apróság dönthet. Mi mindent megteszünk, ami csak tőlünk telik, hogy meglepjük őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!