Szép volt!

2018.01.06. 20:51

A Jászberény ellen hozta a kötelezőt a Körmend

Körmend Hozta a kötelező győzelmet az NB I-es kosárbajnokság 14. fordulójában az Egis Körmend. A vasiak 16 ponttal verték a gyengén játszó Jászberényt.

Tóth Judit

Egis Körmend–JP Auto-Jászberényi KSE 77-61 (17-10, 26-17, 21-10, 13-24). Körmend, 1800 néző, NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Pálla Z.,Balog Gy., Hervay T.

Körmend: Hollins 12/6, Németh Á. –, Ferencz 14/9, Tuoyo 8/6, Horti 2. Csere: Csorvási 12, Fanning 12/3, Halász 2, Davis 15/3, Bán -, Koch -. Vezetőedző: Gasper Potocnik.

Jászberény: Nelson 29/9, Rakics 2, Wallace 10, Lucsics 3, Sejfic 13. Csere: Kerpel-Fronius 4, Cseh -, Bazsó -, Molnár -. Vezetőedző: Nikola Lazic.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 8-5. 8. perc: 14-7. 13. perc: 22-15. 17 perc: 36-21. 25 perc: 50-29. 28 perc: 62-33. 32. perc: 66-41. 37. perc: 75-54.

Az utóbbi hetek fájó vereségeit – amelyeket hazai pályán a Pakstól, idegenben a Székesfehérvártól és a Soprontól szenvedett el a vasi gárda – nehezen tudta megemészteni a piros-feketék szurkolótábora. Látványosan csökkent a nézőszám a Körmend-Jászberény találkozóra, különösen a B-középben, a kemény magból többen távol maradtak. A csapatok bemutatásakor nagy tapssal köszöntötték Gasper Potocnikot, a Körmend búcsúzó vezetőedzőjét, aki az elmúlt időszak vesztes mérkőzései után döntött úgy, hogy lemond a vezetőedzői posztról.

Az első negyedben gyenge játékot mutatott mindkét együttes, sok volt a hiba. A Körmend egy hajszálnyival jobb és eredményesebb volt, a Jászberény inkább faultokat gyűjtött. A vendégcsapat összesen tíz pontot tudott gyűjteni a negyed végére. A második tíz perc valamivel élénkebb játékot hozott, már hallatta a hangját a körmendi szurkolótábor is, a B-középben ifjú drukkerek is verték a dobokat. Ebben a negyedben volt néhány szép megmozdulás a Körmend részéről. Halász tört be elegáns ziccerrel, Csorvási darált a palánk alatt és Davis mutatott két látványos zsákolást megspékelve egy hárompontossal.

A második félidő elején többször tört meg a játék faultok miatt. Mezőnyben a Körmend volt eredményesebb, a Jászberény most is sokat hibázott. Palánk alatt alig-alig volt jó pillanatuk a vendégeknek, igaz, elsősorban Csorvásinak köszönhetően nem is nagyon jutottak szóhoz a gyűrű közelében. A körmendi center egyébként pontszerzésben is megtette a magáét. A legeredményesebb vendégjátékos az irányító Nelson volt a maga 14 pontjával. Újra hangos lett a hazai publikum, amikor a negyed vége előtt Ferencz passza után Davis zsákolt egy óriásit. Az utolsó negyedben Nelson folytatta jó sorozatát, többször volt eredményes középtávolról, és Sejfic is is begyötört néhány kosarat a palánk alatt. A hazaiak részéről Tuoyo köszönt be két hárompontossal, megszerezve ezzel első pontjait. Még tartott a mérkőzés, amikor a körmendi közönség a Gasper nevet skandálva felállva tapsolt a távozó vezetőedzőnek.

Hozta a kötelezőt a Körmend, elsősorban lepattanószerzésben jeleskedett, egy gyengén teljesítő Jászberény ellen tudott nyerni.

Gasper Potocnik: – Először is gratulálok a csapatomnak.

Zsinórban négy vereségünk volt az elmúlt időszakban, nehéz volt felkészülni erre a mérkőzésre. Egységes csapatként játszottunk, a Jászberény nem volt könnyű ellenfél, még ha kívülről sima meccsnek is tűnt ez a mai. A védekezést, lepattanószerzést illetően mindenképpen elégedett vagyok.

Nikola Lazic: – Megérdemelten nyertek a körmendiek, agresszíven védekeztek, és mi támadásban nem voltunk jók. A lepattanókkal is voltak problémáink, így a hazaiakat többször juttattuk második lehetőséghez, amit rendszerint ki is használtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!